Σύμφωνα με άλλα στοιχεία, το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση παραγόντων που συμβάλλουν στην καρδιακή νόσο.
Κλινικές δοκιμές έχουν δείξει ότι πολύ υψηλές δόσεις τζίντζερ σε μορφή συμπληρωμάτων μπορεί να βελτιώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα τζίντζερ θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αρτηριακή πίεση και να συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.
Τέτοιες δόσεις συνοδεύονται ωστόσο από επιφυλάξεις. Λίγες μελέτες έχουν εξετάσει την πιθανότητα παρενεργειών, λένε οι ερευνητές.
Παρόλο που η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων περιλαμβάνει το τζίντζερ στη λίστα με τα τρόφιμα που γενικά αναγνωρίζονται ως ασφαλή, τα συμπληρώματα διατροφής δεν ρυθμίζονται με τον ίδιο τρόπο που ρυθμίζονται τα φαρμακευτικά προϊόντα.
Το τζίντζερ μπορεί επίσης να αλληλεπιδράσει με φάρμακα όπως τα αντιπηκτικά. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στη λήψη συμπληρωμάτων και προτείνουν την πρόσληψη των βιταμινών και των μετάλλων μέσω των τροφών.
Η προσθήκη ενός μείγματος βοτάνων και μπαχαρικών που περιελάμβανε τζίντζερ σε μια τυπική αμερικανική διατροφή, μείωσε την αρτηριακή πίεση σε ενήλικες που διέτρεχαν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.
Τα βότανα και τα μπαχαρικά δεν παρέχουν άμεσα οφέλη για την υγεία, δρουν όμως έμμεσα: Προσθέτοντας για παράδειγμα τζίντζερ σε υγιεινά τρόφιμα, π.χ. λαχανικά, αποκομίζετε περισσότερα οφέλη, τόσο από την κατανάλωση των λαχανικών, όσο και του τζίντζερ.
Πηγή