Τρόποι με τους οποίους θα σε κάνει πιο ευτυχισμένη... το σπίτι σου!

2018-06-19

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε, παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από όσο νομίζουμε. Έρευνες λένε, ότι μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε πιο ευτυχισμένοι, αν φροντίζουμε το χώρο μας κάνοντας μερικά βασικά "μυστικά" που εγγυώνται σίγουρη επιτυχία !


Βάψε τους τοίχους πράσινους ή κίτρινους: Σύμφωνα με έρευνες, αυτές οι δυο αποχρώσεις προκαλούν πιο έντονα το συναίσθημα της ευτυχίας. Επειδή όμως είναι κάπως "τραβηγμένο" να τις χρησιμοποιήσουμε σε όλο το σπίτι, ας αρκεστούμε σε μεμονωμένα "χτυπήματα" σε μερικά δωμάτια. Π.χ. ένας τοίχος στο υπνοδωμάτιο, ή στην κουζίνα.

Φρέσκα λουλούδια στο σπίτι: Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι τα φρέσκα λουλούδια στο σπίτι προκαλούν έντονα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης. Οπότε μη διστάσεις. Μόνο καλό μπορούν να σου δώσουν.

Οι αναμνήσεις σου σε κάδρο: Έρευνα υποστηρίζει ότι τα συναισθήματα που προκαλούνται όταν έχεις γύρω σου αγαπημένες φωτογραφίες από τη ζωή σου, σε γεμίζουν ευτυχία και ηρεμία ασυναίσθητα!

Κεριά βανίλιας: Γυρίζοντας στο σπίτι από μια αγχωτική μέρα, σίγουρα θα το ήθελες πολύ, να ανάψεις κεριά και να χαλαρώσεις, άσχετο αν δεν το κάνεις τις περισσότερες φορές. Ε... να το κάνεις. Και αν επιλέξεις και άρωμα βανίλιας ακόμα καλύτερα αφού το άρωμα της θα σε αποσυμφορήσει από το στρες της μέρας και θα σε χαλαρώσει υπέροχα.

"Αγαπημένο μου ημερολόγιο": Σύγχρονες ψυχολογικές μελέτες έχουν καταλήξει πως, η συνήθεια να καταγράφεις τι κάνεις κάθε μέρα δεν λειτουργεί θετικά μόνο στο τωρινό συναίσθημά σου αποφορτίζοντας τις στιγμές, αλλά και σε αυτό του μέλλοντος. Μην καθυστερείς λοιπόν. Διάλεξε αυτό που σου αρέσει εξωτερικά και ξεκίνα.

Οι τριχωτοί σου φίλοι: Δεν αποκαλούμε το σκύλο "τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου" τυχαία. Ολοένα και περισσότερες μελέτες υπογραμμίζουν το καλό που κάνουν τα κατοικίδια στους ιδιοκτήτες τους, προφυλάσσοντάς τους από την κοινωνική απομόνωση και κατ' επέκταση βελτιώνοντας τη ζωή τους.

Το άρωμα των λουλουδιών: Μιλήσαμε νωρίτερα για την αξία των φρέσκων λουλουδιών στα συναισθήματα ευτυχίας, αλλά εκτός από τα άνθη αυτά καθαυτά, "δουλίτσα" κάνουν και τα αρώματά τους. Αιθέρια έλαια λοιπόν σε στικάκια ή ακόμη και στο μπάνιο και... χαμογέλα περισσότερο.

Καθαρό και συμμαζεμένο περιβάλλον: Όσο περίεργο και να σου ακούγεται αυτό δε φαντάζεσαι πόση σημασία έχει. Σκέψου να γυρίζεις σπίτι και να βρίσκεσαι μέσα σε ένα όμορφο, καθαρό και συμμαζεμένο περιβάλλον. Γενικά το να βλέπεις όλη αυτή την οργάνωση, μπορεί να σε χαλαρώσει πιο γρήγορα απολαμβάνοντας το χώρο σου ευτυχισμένη!

Ουκ εν τω πολλώ το ευ: "Less is more" όπως λένε και οι Άγγλοι. Ξεφορτώσου λοιπόν ό,τι δε χρειάζεσαι πραγματικά και δημιούργησε περισσότερο χώρο για όσα αξίζουν. Ανέπνευσε ελεύθερο χώρο και χαμογέλα ακόμα περισσότερο!

Πηγή: womenonly.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook:

Διαβάστε επίσης: