Today's web: Πώς να οργανώσεις ένα ταξίδι από τον καναπέ σου;

2019-01-10

Το πρώτο άρθρο της χρονιάς, με βρίσκει κοιτάζοντας τα σύννεφα από κοντά, μέσα σε ένα αεροπλάνο. Ταξίδια! Μια λέξη αγαπημένη. Η διαδικασία που σου επιτρέπει να γνωρίσεις καινούργιους πολιτισμούς και κουλτούρες. Η ευκαιρία για ξεκούραση και διασκέδαση. Η μετακίνηση από την χώρα σου, σε μια άλλη χώρα που μπορεί να βρίσκεται ακόμα και στην άλλη άκρη του κόσμου! Προσωπικά αγαπώ τα ταξίδια τόσο που κάθε φορά βάζω στην άκρη την φοβία μου για τα αεροπλάνα και τα απολαμβάνω!Και κάπου εδώ έρχεται το διαδίκτυο, που πλέον μας επιτρέπει να οργανώσουμε ένα ταξίδι χωρίς την βοήθεια κάποιου τουριστικού γραφείου. Όμως δεν τελειώνει εδώ, αφού μας διευκολύνει και κατά την διάρκεια του ταξιδιού σε μετακινήσεις και επιλογές αξιοθέατων και ό,τι άλλο θέλουμε.

Ως λάτρης των ταξιδιών, θεωρώ ότι το διαδίκτυο πλέον, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες, που μπορούν να βοηθήσουν στην επιτυχία ενός ταξιδιού. Όταν αποφασίσεις τον προορισμό του ταξιδιού σου, μπορείς από τον καναπέ σου να βρεις τις πιο συμφέρουσες επιλογές, τις πιο βολικές ώρες, να συγκρίνεις αεροπορικές εταιρείες και τιμές, και να αποφασίσεις εύκολα και γρήγορα ποιά επιλογή προτιμάς.Για αυτή την υπηρεσία υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες, που κάνουν την δουλειά για σένα, και μόνο με την επιλογή του προορισμού και των ημερομηνιών, σου εμφανίζει όλα αυτά που προανέφερα. Παραδείγματα αυτών των sites είναι το, www.skyscanner.net , www.airshop.gr , www.cheapflights.co.uk  και άλλες πολλές. Αφού εμφανίσουν όλες τις πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων και συνδυασμών εταιρειών που μπορεί να μειώνουν το κόστος, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει κάποια φίλτρα για να γίνουν οι επιλογές πιο συγκεκριμένες, όπως κάποια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, πτήσεις με στάση ή χωρίς κτλ. Όταν αποφασίσετε ποια σας συμφέρει και σας βολεύει περισσότερο, μπορείτε να συνεχίσετε με την πληρωμή των εισιτηρίων.

Μετά την κράτηση των εισιτηρίων έρχεται η κράτηση της διαμονής στον προορισμό που επιλέξατε. Και εδώ, υπάρχουν ιστοσελίδες που σου εμφανίζουν εκατοντάδες επιλογές, σε διάφορες περιοχές κάποιας πόλης, με διάφορες τιμές, και για όλα τα γούστα. Μια από αυτές της ηλεκτρονικές υπηρεσίες, και νομίζω και η πιο γνωστή, είναι το www.booking.com . Μια ιστοσελίδα που προσφέρει πραγματικά επιλογές για όλους, σε κάθε σημείο του πλανήτη, και προσφέρει αξιοπιστία για τους χώρους διαμονής που φιλοξενεί. Επιλέγοντας μόνο τις ημερομηνίες και την πόλη που σας ενδιαφέρει, εμφανίζει όλες τις πιθανές επιλογές, συμπεριλαμβάνοντας εικόνες από τον χώρο, βαθμολογία και σχόλια από άτομα που έμειναν εκεί, διεύθυνση και τοποθεσία στον χάρτη, την απόσταση από γνωστά αξιοθέατα και το κέντρο της πόλης, και δυνατότητα επιλογής φίλτρων για πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Και αφού τελειώσουμε με την κράτηση της διαμονής μας με τη χώρα που επιλέξαμε, και πλησιάζει ο καιρός του ταξιδιού, θα πρέπει να ψάξουμε τι μπορούμε να δούμε, που αξίζει να πάμε, τι αξίζει να φάμε και που κάνουν τα καλύτερα cocktails.

Αντί λοιπόν να ψάχνετε φίλους, γνωστούς και συγγενείς που να έχουν ταξιδέψει ξανά εκεί, μπορείτε από τον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή, το κινητό ή το tablet σας, να βρείτε τους κορυφαίους προορισμούς της πόλης που σας ενδιαφέρει, τα καλύτερα εστιατόρια, bars και cafés, τους πιο γνωστούς δρόμους με μαγαζιά και άλλα πολλά. Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του www.TripAdvisor.com  θα σας πείσει.

Επίσης μέσω του Διαδικτύου μπορείτε από κάποια μηχανή αναζήτησης, όπως το www.google.com  να βρείτε προσφορές και συνδυασμούς για αξιοθέατα και θεματικά πάρκα, να κάνετε κράτηση ή να προμηθευτείτε εισιτήρια online, γλιτώνοντας χρόνο και χρήμα. Αυτό μπορεί να γίνει απλά, πληκτρολογώντας το αξιοθέατο, μουσείο, πάρκο, ή την δραστηριότητα που σας ενδιαφέρει και θα εμφανιστούν όλες οι πιθανές επιλογές. Κάπου εδώ όμως, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, η ιστοσελίδα που επιλέξαμε να είναι η αυθεντική για εκείνη την δραστηριότητα/αξιοθέατο και να μην είναι κάποια κακόβουλη.

Έχοντας λοιπόν το διαδίκτυο, ως βοηθό μας, και έχοντας οργανώσει το ταξίδι που φανταζόμασταν, το μόνο που μένει τώρα είναι να φτάσει η μέρα της αναχώρησης μας.

Όταν φτάσει αυτή η μέρα, και αποβιβαστείτε από το αεροπλάνο, η εφαρμογή του Google Maps θα γίνει η επέκταση του χεριού σας, αφού μέσω της εφαρμογής, μπορείτε να πάτε όπου θέλετε, με όποιο μεταφορικό μέσο επιθυμείτε. Πληκτρολογώντας το όνομα του προορισμού που ψάχνετε ή την διεύθυνση, η εφαρμογή θα εμφανίσει τις ακριβείς οδηγίες για να φτάσετε εκεί, συμπεριλαμβανομένου τις γραμμές λεωφορείων, μετρό, τραμ και τρένων, με τις στάσεις που πρέπει να κατεβείτε και τις ώρες που είναι διαθέσιμες. Ακόμα και αν δεν ξέρετε να διαβάζετε χάρτες, όπως εγώ, μπορείτε να πάτε παντού χωρίς να χαθείτε!

Καλά ταξίδια λοιπόν!


"Θέλω να ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου, η νέα χρονιά να φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί και ονειρεύεται, προπάντων υγεία και να είμαστε με ανθρώπους κοντά μας που μας κάνουν να χαμογελάμε.

Να είναι μια χρονιά δημιουργική για όλους και ο καθένας να φτάσει στον προορισμό που ποθεί.


Σας χαιρετώ,

Παντελίνα Ιωάννου

Φοιτήτρια Πληροφορικής (4ο έτος) 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 

Διαβάστε επίσης: