Το ταξίδι της μουσικής.

2018-04-11

Αγαπώ πολύ τη μουσική! Ολα στη ζωή μας έχουν μέτρο, ρυθμό, ήχο, μελωδία, πάθος, allegro (ένταση) και coda (ουρά, επίλογος στο τέλος μιας σύνθεσης)... αυτά είναι μουσική, αλλά και η ζωή!

Το ραδιόφωνο είναι... μεγάλη μου αγάπη και αγαπημένη μου συντροφιά. Εκτός το ότι έχω να θυμάμαι πολλές υπέροχες, μοναδικές στιγμές όταν δούλευα ως ραδιοφωνικός παραγωγός, στα όμορφα για μένα χρόνια του ραδιοφώνου όταν ξεκινούσα (το '97)... που δεν υπήρχαν τα προγράμματα έτοιμα στους υπολογιστές, αλλά για να κάτσουμε στο μικρόφωνο να κάνουμε εκπομπή έπρεπε πρώτα να περάσουμε από την δισκοθήκη του σταθμού (ή και την προσωπική μας) για να διαλέξουμε τα τραγούδια που θα παίζαμε στο δίωρο της εκπομπής, με τόση αγάπη και ανυπομονησία (ιδικά αν είχαμε καινούργια κυκλοφορία..χαμός!). Αγαπημένες στιγμές...

Δεν μπορώ να φανταστώ λοιπόν καμιά μου μέρα, από το πρωί που θα ξυπνήσω μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθώ, στο αυτοκίνητο, στο σπίτι, στη δουλειά να μην έχω μουσική να παίζει χαμηλά και να με συντροφεύει. Πολλές φορές κλείνω τα μάτια μου κι ονειρεύομαι, ταξιδεύω, χάνομαι στο ταξίδι που μου χαρίζει η μελωδία, οι στίχοι του τραγουδιού και αυτό ανάλογα με την διάθεση μου άλλοτε με χαλαρώνει, άλλοτε με βοηθά να σκέφτομαι ή και ηθελημένα να μελαγχολώ. Τι όμορφα συναισθήματα μπορείς νιώσεις και τι ξεχωριστές σκέψεις μπορείς να κάνεις, ακούγοντας ένα μουσικό κομμάτι. 

Αλήθεια πολλές φορές αναρωτιέμαι, πώς θα ήταν η ζωή του ανθρώπου χωρίς την μουσική;   Αδιάφορη θα σας απαντούσα εγώ!  Άχρωμη, μονότονη, βαρετή, ανέκφραστη. 

Με τη μουσική ζωγραφίζεις ήχους, πετάς στα αστέρια, γνωρίζεις διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και το κυριότερο επικοινωνείς. Η μουσική σε βοηθάει να χαλαρώνεις, να χαμογελάς, να αισιοδοξείς, να ονειρεύεσαι, να ερωτεύεσαι, να ελπίζεις. Η μουσική είναι κάτι σαν την πένα της δικής μας ζωής. Αφηνόμαστε σε συναισθήματα για να τα ζήσουμε μέσω της μουσικής, μαζί με τη μουσική.

Η μουσική χωρίς κατηγορίες και ταμπέλες, που σε κάνει να νιώθεις όλα αυτά τα όμορφα αληθινά συναισθήματα, είναι η δική σου μουσική που εσύ επιλέγεις και σε εκφράζει. Η μουσική σου ανήκει... 


"H μουσική είναι η μόνη γλώσσα που όλος ο κόσμος καταλαβαίνει. Ο μόνος τρόπος συνεννόησης. Είναι μια αδελφοσύνη. Να το θυμάσαι φίλε μου, κάποτε δεν θα χρειάζεται να μιλάμε..."   Παύλος Σιδηρόπουλος.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 

Διαβάστε επίσης: