Τι σημαίνει η μαύρη γραμμή στην κοιλιά της εγκύου.

2019-08-22

Οι έγκυες γυναίκες βιώνουν κάθε είδους βιολογικές αλλαγές που προετοιμάζουν το σώμα τους για μια εγκυμοσύνη. Αυτές οι εσωτερικές αλλαγές εκφράζονται εξωτερικά με διάφορους τρόπους και η μαύρη γραμμή στην κοιλιά της εγκύου είναι μόνο ένα παράδειγμα από αυτούς τους τρόπους.

Η μαύρη γραμμή είναι μια σκοτεινή γραμμή που εμφανίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εκτείνεται κάθετα από το ηβικό κόκαλο μέχρι το κοίλωμα της κοιλιάς. Σε μερικές γυναίκες, η γραμμή μπορεί να καλύπτεται ακόμη και με τρίχες του σώματος. Η γραμμή, ή η μαύρη γραμμή, είναι συχνά πιο έντονη στις γυναίκες με πιο σκούρο τόνο δέρματος.Η εμφάνιση αυτής της γραμμής συνδέεται με τις ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το αποτέλεσμα είναι η γραμμή να γίνεται πιο αισθητή στον τέταρτο ή πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης. Αυτή η μικρή εξωτερική αλλαγή δεν είναι επιβλαβής με κανένα τρόπο για τις έγκυες γυναίκες.

Επειδή είναι αβλαβής, θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων λεύκανσης του δέρματος ή το να βγαίνετε έξω χωρίς προστασία από τον ήλιο, διότι και οι δύο ενέργειες ενδέχεται να σκουρύνουν ακόμη παραπάνω τη γραμμή.


Οι πεποιθήσεις για τη μαύρη γραμμή.

Γιατί υπάρχουν δεισιδαιμονίες γύρω από τη μαύρη γραμμή; Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να πιστεύουν σε έναν συγκεκριμένο μύθο σύμφωνα με τον οποίο η μαύρη γραμμή μπορεί να είναι σημάδι για το φύλο του μωρού.

Παραδοσιακά, οι άνθρωποι έλεγαν ότι αν η γραμμή ήταν πιο σκοτεινή στο σημείο πάνω από τον αφαλό της κοιλιάς, το μωρό θα ήταν κορίτσι. Από την άλλη πλευρά, στην αντίθετη περίπτωση, το μωρό θα ήταν αγόρι.

Ωστόσο, θέλουμε να πούμε ότι παρόλο που υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου η ένδειξη αυτή αποδείχθηκε αληθινή, δεν υπάρχει απολύτως καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει τη σχέση μεταξύ της μαύρης γραμμής και του φύλου ενός μωρού. Είναι απλά φήμες που εξαπλώθηκαν ευρέως και πριν από πολλά χρόνια.


Πώς να μειώσετε την εμφάνιση της μαύρης γραμμής.

Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι δεν μπορείτε να εμποδίσετε εντελώς την εμφάνιση της γραμμής. Μπορείτε, ωστόσο, να ακολουθήσετε όλα τα σωστά βήματα για να φροντίσετε το δέρμα σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το οποίο θα ελαχιστοποιήσει τα σημάδια.

Ακολουθώντας τις ακόλουθες στρατηγικές θα βοηθήσετε το δέρμα σας να παραμείνει υγιές για τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης σας:

  • Κρατάτε το στήθος και την κοιλιά σας ενυδατωμένο καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνη σας.
  • Ψάξτε για λοσιόν εμπλουτισμένες με βιταμίνη Ε.
  • Εφαρμόζετε τη λοσιόν δύο φορές την ημέρα και κάντε μασάζ στο δέρμα σας με μια κυκλική κίνηση. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον σύντροφό σας να σας βοηθήσει με το μασάζ. Θα σας χαλαρώσει εντελώς.
  • Θα πρέπει να παραμένετε ενυδατωμένες καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Πίνετε νερό κάθε μισή ώρα. Αν πρέπει να πάτε στο μπάνιο, μην το κρατάτε.
  • Τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α, C και Ε. Θα βοηθήσουν στην ελαστικότητα του δέρματος και την ικανότητά του να αναγεννηθεί.

Η γραμμή εγκυμοσύνης εξαφανίζεται συνήθως μέσα σε 3 μήνες από τη γέννηση από μόνη της. Εάν η γραμμή δεν ξεθωριάσει και εάν παρατηρήσετε και άλλα σκοτεινά σημεία στο πρόσωπό σας, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.Γιατί πρέπει να εκτιμήσετε τη μαύρη γραμμή σας;

Ίσως να αναρωτιέστε: γιατί πρέπει να εκτιμήσω αυτή τη σκοτεινή γραμμή στο σώμα μου; Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί λόγοι. Αυτή η γραμμή αντιπροσωπεύει την εγκυμοσύνη, η οποία σηματοδοτεί έναν ιδιαίτερο χρόνο στη ζωή κάθε γυναίκας. Επιπλέον, αν και μπορεί να μην συμφωνείτε εντελώς, πολλοί πιστεύουν ότι η γραμμή είναι όμορφη!

Η μαύρη γραμμή είναι η ζωή, είναι η γένεση, είναι η αρχή. Μην ντρέπεστε να τη δείξετε. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να αισθάνεστε περήφανοι που την έχετε. Φαίνεται τέλεια στο στομάχι σας. Αυτές τις μέρες με ψηφιακές πλατφόρμες, μπορείτε εύκολα να βρείτε δημιουργικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να διασκεδάσετε με αυτή τη μαύρη γραμμή.

Υπάρχουν μερικές μητέρες που ζωγραφίζουν τη κοιλιά τους, ξεκινώντας από αυτή τη γραμμή. Στη συνέχεια, υπάρχουν και άλλοι που επιδεικνύουν το πόσο μακριά είναι. Η πιο τολμηρή μάζα σχηματίζει και άλλες γραμμές πάνω της. Είναι η καλύτερη γραμμή για να γράψετε κάτι κάτω! Εάν είστε έτοιμοι για αυτό, μην ξεχάσετε να τραβήξετε μια φωτογραφία. Το παιδί σας, όταν είναι μεγαλύτερης ηλικίας, θα γελάσει με το παιχνίδι της μητέρας του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.Επιπλέον, αυτή η γραμμή δεν θα είναι το μόνο σημάδι της εγκυμοσύνης σας. Οι θηλές σας θα γίνουν επίσης πιο σκούρες. Ίσως παρατηρήσετε ακόμα ένα σκοτεινό σημείο που εμφανίζεται στο πρόσωπό σας. Όλα αυτά κανονικά εξαφανίζονται μέσα σε αρκετούς μήνες από τον τοκετό.


Πηγή

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 

Διαβάστε επίσης: