Τι να αποφύγετε για να έχετε εσείς και το παιδί ήρεμα βράδια.

2017-10-30

Η ώρα του ύπνου είναι για πολλές οικογένειες ώρα «μάχης». Το παιδί ίσως δεν θέλει να πάει στο κρεβάτι του και εσείς είστε κουρασμένη από όλες τις δραστηριότητες της ημέρας και η υπομονή σας έχει αρχίσει μάλλον να εξαντλείται...

Όμως η ώρα του ύπνου είναι πολύ σημαντική για τα παιδιά, όπως και μία θαυμάσια ευκαιρία για εσάς, να δεθείτε ακόμα περισσότερο με το παιδί σας. Το κλειδί για να την απολαύσετε τη διαδικασία αυτή, είναι να συνειδητοποιήσετε ότι παρά την κούραση, αν επιστρατεύσετε και τα τελευταία ίχνη της υπομονής σας, θα καταφέρετε να βάλετε στο κρεβάτι του, ένα ήρεμο και ευτυχισμένο παιδί.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να καθορίσετε και να τηρήσετε πιστά την ώρα του βραδίνου ύπνου, ωστε να γίνει συνήθεια και στο παιδί.


Τι να αποφύγετε;

Να προσπαθείτε να πειθαρχήσετε το παιδί λίγο πριν κοιμηθεί. Όσο δίκιο και να έχετε, το παιδί, όπως κι εσείς, είναι εξαντλημένο και για αυτό μπορεί να είναι λίγο έως πολύ δύσκολο στη συμπεριφορά του. Μην χάνετε την υπομονή σας, εσείς ξέρετε από πού πηγάζουν η γκρίνια και ο εκνευρισμός που μπορεί να έχει. Να θυμάστε, ο στόχος είναι να πάει για ύπνο με ηρεμία.

Να δείξετε την κούραση ή τον εκνευρισμό σας. Αυτό μπορεί να απαιτεί μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους σας. Είναι για όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο τις μαμάδες, πιο εύκολο να δείξουν την ενόχλησή τους όταν συμβαίνει κάτι που μπορεί να τους εκνευρίζει, όπως το να ζητάει το παιδί για 85η φορά ένα ποτήρι νερό ή να συνειδητοποιεί την τελευταία στιγμή ότι δεν πήγε τουαλέτα. Σφίξτε τα δόντια, πάρτε βαθιά ανάσα και επαναλάβετε μέσα σας ότι στόχος σας, είναι να πάει το παιδί στην αγκαλιά του Μορφέα όσο πιο ήρεμο και χαλαρό.

Να βάζετε το παιδί για ύπνο, χωρίς να του δείξετε την αγάπη σας. Το πιο σημαντικό απ' όλα, που δεν πρέπει να παραλείψετε, όταν θα βάλετε το παιδάκι σας για ύπνο, είναι να του χαρίσετε μία ζεστή αγκαλιά, ένα χάδι, ένα φιλί που θα του δείξετε ότι το αγαπάτε και είναι ασφαλές, για να χαλαρώσει και να κοιμηθεί ήσυχο.


...και όνειρα γλυκά!