Συμβουλές για ένα σπίτι με... φινέτσα!

2018-02-23

Το αγαπάς το σπίτι σου, αλλά δε μπορείς να πεις ότι αυτό που θα'βλεπες σε μια σελίδα περιοδικού, δεν θα το ζήλευες. Έχει πάντα αυτό το κάτι το διαφορετικό, το φινετσάτο, το απόλυτα αρμονικό σ' όλους τους χώρους του, απλά και όμορφα ταιριαστά μεταξύ τους που αφήνουν στην εικόνα τους μία λάμψη πολυτέλειας. Μην ανησυχείς, μπορείς να φέρεις την ανατροπή και να δώσεις και στο δικός σου σπίτι, λίγη από τη φινέτσα και την πολυτέλεια που βλέπεις στα περιοδικά διακόσμισης με κάποιες, μικρές αλλαγές. Έτσι κι αλλιώς, είμαστε στα μέσα της άνοιξη με τα όμορφα χρώματα και τις μυρωδιές της και είναι ευκαιρία να κάνουμε την αλλαγή, διώχνοντας το μουντό χειμώνα με τα σκούρα χρώματα του, τις μάλλινες κουβέρτες και όλα τα συναφή του.


Κάδρα: Τα κάδρα που έχουν εκτυπώσεις διάσημων έργων τέχνης, είναι το λιγότερο που χρειάζεται το σπίτι σου. Γενικά τα κάδρα που υπάρχουν απλά για να γεμίζουν τον χώρο χωρίς να δίνουν χαρακτήρα, πέταξέ τα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σετ: Παλιά συνηθίζαμε να αγοράζουμε έπιπλα σε σετ. Το θεωρούσαμε ευκολία αρκεί να είναι όμορφο και ακριβό. Παλιά όμως. Τώρα, η «πολυτέλεια» είναι να συνδυάσεις, να τολμάς!

Εκρού: Το εκρού είναι το πιο βολικό χρώμα του κόσμου για τα σπίτια, άλλωστε έτσι στα γρήγορα, μπορείς να σκεφτείς 10 που έχεις πάει και έχουν αυτή την απόχρωση, και αυτό είναι το θέμα. Κάνε εσύ τη διαφορά.

Παλιατζούρες: Εκείνο το αγαλματάκι από την Ρώμη, το κουκλάκι από το νήπιο και το πιατάκι από ελληνικό νησί που επισκέφθηκες κάποιο καλοκαίρι, μπορεί να είναι πολύ ωραία, αλλά όλα μαζί, μόνο αίγλη δεν προσδίδουν στο χώρο σου. Αν είναι τόσο ξεχωριστά για σένα, βρες ένα τρόπο/τόπο, να τα έχεις στο χώρο σου διαφορετικά.

Υφάσματα: Κουρτίνες, ριχτάρια, μαξιλαράκια, μπορεί να είναι όμορφα και να τα έχεις πάρει φθηνά από γνωστό πολυκατάστημα κλπ, ένα σπίτι όμως, χωρίς τα σωστά υφάσματα, χάνει τη πολυτέλεια του, ακόμα κι αν στους χώρους του έχει πανάκριβα χαλιά, έπιπλα, συσκευές κλπ.

Λεπτομέρειες: Ένα υπέροχο σπίτι μπορεί να χάσει το παιχνίδι της εντύπωσης στη λεπτομέρεια. Καλώδια που κρέμονται, «βουρτσιές» που έχουν ξεφύγει, χαλιά που είναι παράκαιρα. Δώσε βάση σε όλα αυτά τα μικρά, και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα που μπορεί να φταίνε, αλλά αν ξεκινήσεις από τα παραπάνω, θα κάνεις μια πάρα πολύ καλή αρχή. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις, δε χρειάζεσαι πολλά λεφτά για να «σώσεις» την κατάσταση. 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 

Διαβάστε επίσης: