Στον κόσμο της Μίκας!

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην στήλη μου! Μαζί θα ξεκινήσουμε ένα όμορφο ταξίδι στο www.zlifetimes.com  Επιβιβαστείτε λοιπόν στον κόσμο μου και απολαύστε αυτή μας την διαδρομή.

Πιστή οπαδός του συναισθήματος από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, φανατικά ανυπότακτη, παρορμητική και εύθραυστη, το άδικο ποτέ δεν το ανέχτηκα. Με μία ανεξήγητη τότε λατρεία σε ό,τι είχε να κάνει με τους ανθρώπους και την αλληλοβοήθεια, ο δρόμος ήταν εύκολος στο να επιλέξω τελικά να ασχοληθώ με τον τομέα της ψυχολογίας - ψυχοθεραπείας. Ένα επάγγελμα που κατά την γνώμη μου, μπορεί να θεωρηθεί και ως λειτούργημα, πλέον αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου.

Σε μια εποχή όπου οι ανθρώπινες σχέσεις αλλοιώνονται, η οικονομική κρίση χτυπά ανελέητα και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε) εισέβαλαν για τα καλά στην καθημερινότητα μας, φοβόμαστε πια να δώσουμε, να νιώσουμε, να τσαλακωθούμε, να προσφέρουμε. Η αγάπη μου όμως για τον άνθρωπο αλλά και για τον χώρο με τον οποίο διάλεξα να ασχοληθώ , με κάνει να μην χάνω τις ελπίδες μου. Πιστεύω στην αλλαγή που μπορούμε να επιτύχουμε, αφαιρώντας ο καθένας ξεχωριστά τις παρωπίδες που συνηθίσαμε να φοράμε μέχρι τώρα, μαθαίνοντας επιτέλους να μην κρύβουμε τις πληγές μας, απεναντίας να τις αποδεχτούμε και να τις αγκαλιάσουμε. Εάν με δύο λόγια γίνουμε λίγο πιο ανθρώπινοι , αυτός εδώ ο κόσμος θα γίνει πιο όμορφος και ουσιαστικός.

Σήμερα, είναι η αφετηρία της επικοινωνίας μας εδώ, με εναρκτήριο μήνα τον Σεπτέμβριο. Μήνας νέων ξεκινημάτων, επιστροφής στην ρουτίνα για εμάς τους ενηλίκες και στα θρανία για τους μικρότερους. Γι' αυτόν τον λόγο το πρώτο θέμα που επέλεξα να μας απασχολήσει για αρχή θα είναι ο Σχολικός Εκφοβισμός (School Bullying) , τόσο για την προστασία, όσο και για την ενημέρωση των παιδιών αλλά και των γονέων.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Z Lifetimes για την ευκαιρία που μου έδωσε να μοιραστώ μαζί σας τις δικές μου εμπειρίες, γνώσεις και βιώματα. Εύχομαι ολόψυχα να αγαπήσετε αυτή την στήλη και μαζί να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας από την αρχή, να προβληματιστούμε, να κατανοήσουμε τα πάθη μας και να αναβαθμίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μέσα μας. Ο δρόμος προς την αυτογνωσία δεν είναι εύκολος. Θέλει τόλμη, επιμονή, υπομονή κι αποφασιστικότητα, αλλά πιστέψτε, με αξίζει κάθε λεπτό του!  Είστε έτοιμοι να σαλπάρουμε γι' αυτό το μαγικό ταξίδι;

Ανυπομονώ για την επόμενη μας συνάντηση.

Υ.Γ.  Για επικοινωνία μαζί μου, συμβουλές ή θέματα που θα θέλατε να αναπτύξουμε, μπορείτε να στείλετε email στο: info@zlifetimes.com.ΜΙΚΑΕΛΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

BSc (Hons) PsychologyΚάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook.