Προτάσεις για να αναθερμάνετε τον ρομαντισμό στο γάμο σας.

2022-02-14

Είχατε συνηθίσει να ψιθυρίζετε τρυφερά λόγια στ' αυτί του, να είστε συνέχεια αγκαλιά και να βλέπετε τις αγαπημένες σας ταινίες, να μαγειρεύετε μαζί και να ταΐζετε ο ένας τον άλλον, να κάνετε βόλτες, να μιλάτε να λέτε αστεία και να γελάτε.. Τώρα, μιλάτε μόνο για τη φροντίδα του παιδιού και τα ... κατορθώματά του.Προτάσεις για να αναθερμάνετε τον ρομαντισμό στο γάμο σας!


  • Να κάνετε αυτά που συνηθίζατε να κάνετε και περνάγατε καλά: Θυμηθείτε αυτά που κάνατε πριν μείνετε έγκυος, ή ακόμα και πριν παντρευτείτε. Ποια ήταν αυτά που κάνατε μαζί και περνάγατε καλά γελώντας σαν ζευγάρι; Είναι καιρός να τα ανακαλύψετε ξανά και άλλα πολλά που δεν είχατε βρει παλιότερα. Αρχίστε να παίζετε με τα πόδια σας κάτω από το τραπέζι ξανά ή ξεθάψτε τα αγαπημένα σας CDs και χορέψτε μαζί όπου σας κάνει κέφι. Μην πάτε στα επαγγελματικά δείπνα που μπορείτε να αποφύγετε και προτιμήστε να μείνετε σπίτι οι δύο σας και να βρεθείτε πιο κοντά. Φιληθείτε σε κάθε ευκαιρία όπως άλλωστε κάνατε και παλιά.


  • Αφιερώστε χρόνο ο ένας για τον άλλο και κάντε πράγματα μαζί: Αν καταγράψετε κάπου τι έχετε κάνει από την ώρα που ξυπνήσατε θα εκπλαγείτε πόσο χρόνο έχετε σπαταλήσει σε ανούσια πράγματα, όπως π.χ. το να ασχολείστε με τα social media. Να θυμάστε πως όλοι μας έχουμε εικοσιτέσσερις ώρες την ημέρα και το πώς θα τις διαθέσουμε κάνει τη διαφορά. Προσπαθήστε να εξοικονομήσετε λίγο χρόνο, ακόμα και αν δεν ξεπερνάει μερικά λεπτά, για να μιλήσετε και να επανασυνδεθείτε. Ακόμα και αν πηγαίνετε στην καφετέρια της γειτονιάς σας ή και στο γυμναστήριο μαζί, βοηθάει στο να δεθείτε κι' άλλο και να τονώσετε τη σχέση σας.


  • Μην παραμελείτε τη σεξουαλική σας ζωή: Η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού είναι σημαντικό βαρόμετρο για τη σχέση. Είναι εκείνες οι ιδιωτικές, μοναδικές στιγμές που δύο άνθρωποι που αγαπιούνται, γίνονται ένα και μοιράζονται τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους. Είναι οι στιγμές που οι παρεξηγήσεις λύνονται χωρίς καν να κουβεντιασουν, που ο θυμός καταλαγιάζει και η σωματική κόπωση μοιάζει αμελητέα και αδιάφορη. Το ζευγάρι λοιπόν, επιβάλλεται να φροντίζει τη σεξουαλική του ζωή, γιατί δένεται ακόμα περισσότερο, τονίζει την εμπιστοσύνη αλλά και την επιβεβαίωση μέσα στη σχέση και απομακρύνει τον κίνδυνο της απιστίας. Ακόμα κι όταν υπάρχουν παιδιά, οικονομικά προβλήματα ή σωματική κόπωση, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτά τα "εμπόδια" σαν δικαιολογίες και να αναβάλλετε τη συνεύρεση με τον σύντροφό σας. Η ένωσή σας θα σας τονώσει ψυχολογικά και θα σας γεμίσει με δύναμη και αισιοδοξία, άρα και με μεγαλύτερη ενέργεια και αποτελεσματικότητα στην καθημερινότητά σας.


  • Επιδιώξτε τη σωματική επαφή χωρίς απαραίτητα αυτό να σημαίνει σεξ«Μην διστάζετε να εκδηλώσετε την τρυφερότητά σας με αγγίγματα και χάδια». Δεν είναι απαραίτητο, αυτά πάντα να οδηγούν σε σεξουαλική επαφή. Ένας τέτοιος συσχετισμός θα ήταν ατυχής, θα σας κούραζε, θα σας άγχωνε και πιθανώς θα σας εκνεύριζε. Ένα άγγιγμα στην πλάτη, ένα χάιδεμα στα μαλλιά ή μια αγκαλιά μπορούν να πουν πολύ περισσότερα από τα λόγια. Ακόμα κι όταν γύρω υπάρχει κόσμος και το ζευγάρι δεν μπορεί να πει πολλά, αυτές οι, σχεδόν αόρατες, κινήσεις, "φωνάζουν": εγώ είμαι εδώ για σένα, σε σκέφτομαι και σ' αγαπώ ακόμα κι όταν δεν είμαστε μόνοι μας, ακόμα κι όταν μας απασχολούν κι άλλα πράγματα!»


  • Φροντίστε την εμφάνισή σας ακόμα και μέσα στο σπίτι: Το ότι είστε παντρεμένη δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να παραμελήσετε την εμφάνισή σας. Το να φροντίζετε, η εικόνα που βλέπει ο άλλος να είναι περιποιημένη και ποθητή, σημαίνει ότι σέβεστε στον εαυτό σας, τον άλλον αλλά και τη σχέση σας. Φυσικά, δεν εννοούμε πως αυτό θα πρέπει να γίνει εμμονή κι αυτοσκοπός, αλλά καλό είναι να υπάρχει μια μικρή ... έννοια για το τι βλέπει ο άλλος απέναντί του. Δεν χρειάζεται να είστε βαμμένη μέσα στο σπίτι και να κυκλοφορείτε με ψηλοτάκουνα (αυτό θα ήταν αφύσικο και θα μαρτυρούσε ανασφάλεια) αλλά ούτε και να είστε εντελώς ατημέλητη. Αυτά, βέβαια, ισχύουν και για τους άντρες, οι οποίοι, όπως έχει παρατηρηθεί, συνηθίζουν να κάνουν πολλές εκπτώσεις στην εμφάνισή τους μέσα στο σπίτι, μετά το γάμο!


  • Μάθετε να διαφωνείτε και όχι να τσακώνεστε! Το ότι αγαπιέστε και παντρευτήκατε, δεν σημαίνει ότι θα έχετε πάντα την ίδια γνώμη για όλα τα θέματα. Επίσης, το ότι αρκετά συχνά, θα έχετε διαφορετική άποψη, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ταιριάζετε, ότι κακώς παντρευτήκατε και ότι ... πρόκειται να χωρίσετε. Αρκεί, βέβαια, τα θέματα για τα οποία δεν συμφωνείτε, να μην είναι μείζονος σημασίας (π.χ. θέμα ειλικρίνειας, πίστης κλπ). Αυτό, όμως, που είναι εξαιρετικά σημαντικό και αρκετά ζευγάρια παραβλέπουν είναι η ανάγκη να μάθουν την "τέχνη" να διαφωνούν. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να βλέπουν με ωριμότητα τις διαφωνίες τους, να σέβονται τη γνώμη του άλλου αλλά και να υπερασπίζονται το δικαίωμά του να την εκφράζει πολιτισμένα, όποια κι αν είναι αυτή. Έτσι, το ζευγάρι θα βγαίνει πάντα κερδισμένο, η επικοινωνία τους θα είναι μοναδική και η σχέση θα έχει περισσότερες πιθανότητες να ... αναθερμανθεί μετά από κάθε διαφωνία.


  • Αποδράστε με τον σύντροφό σας: Πολλά ζευγάρια, βάζουν τα παιδιά τους μπροστά από τον γάμο τους χωρίς καν να το αντιληφθούν. Αν εσείς και ο σύζυγός σας ανταλλάζετε καθημερινά τα νέα του νοικοκυριού και δεν έχετε τίποτ' άλλο να συζητήσετε, τότε είσαστε ένα από αυτά. Ζητήστε ευγενικά από τους γονείς ή τα πεθερικά σας να σας κρατήσουν τα παιδιά και εκμεταλλευτείτε ένα Σαββατοκύριακο για να αποδράσετε από όλους και όλα κάθε έναν ή δύο μήνες. Αν το κανονίζετε από πριν, και μόνο αυτή η διαδικασία θα σας διώξει το στρες. Να θυμίζετε στον εαυτό σας ότι όχι μόνο δεν πειράζει να είστε μακριά, πού και πού, από τα παιδιά σας, αλλά αντίθετα, κάτι τέτοιο, θα είναι μάλιστα και πολύ ευεργετικό για την ψυχολογία των παιδιών. Παιδιά και γονείς δεν θα πρέπει να είναι προσκολλημένοι μεταξύ τους. Το ζευγάρι έχει ανάγκη να περνά μόνο του χρόνο, ώστε να ανανεώσει τις δυνάμεις του και τη διάθεσή του και να επιστρέψει πιο ευδιάθετο στα παιδιά του.


  • Βρείτε τα ενδιαφέροντα του συζύγου σας και κάντε του χατίρια: Η καλή επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, προϋποθέτει εκατέρωθεν ενδιαφέρον για τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα του άλλου. Ζητήστε του να σας πει τι τον κάνει να νιώθει ωραία (πχ πρωινό στο κρεβάτι, να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με τους φίλους του, να πάει σε μια έκθεση αυτοκινήτου κλπ) και κάντε του τα χατίρια που και που.


  • Πείτε κι εσείς σ' εκείνον τι σας ευχαριστεί: Μην περιμένετε τον άλλο να μαντέψει τις επιθυμίες σας. Με όμορφο τρόπο, δηλαδή χωρίς γκρίνια και υπονοούμενα, καθοδηγήστε τον. Μιλήσετε ανοιχτά στον σύντροφό σας για το τι σας δίνει χαρά, τι σας ξεκουράζει και τι σας ευχαριστεί. Σεβαστείτε την πιθανή αδυναμία του να σας τα προσφέρει... όλα και ευχαριστήστε τον για την κατανόηση, την καλή του προαίρεση να σας κάνει ευτυχισμένη και την εκδήλωση της αγάπης του!

      Happy Valentine!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook  

Διαβάστε επίσης:

          Happy Valentine!

Σήμερα θα φτιάξουμε υγιεινό παγωτό από γιαούρτι το οποίο δεν χρειάζεται παγωτομηχανή! Επιλέγουμε φρούτα όπως φράουλες, ροδάκινα, μάνγκο, μπανάνες όπου τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στην κατάψυξη και στη συνέχεια πολύ εύκολα φτιάχνουμε το παγωτό της αρεσκείας μας.

Αν αισθανόμαστε ότι υποφέρουμε από άγχος θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε τις πλευρές της ζωής μας που το προκαλούν. Πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε.

Εμπρός στην κουζίνα για να μαγειρέψουμε....καλλυντικά! Τα σπιτικά, χειροποίητα καλλυντικά δεν είναι απλά πιο οικονομικά, αλλά και μια πιο φυσική και αγνή λύση στις μέρες μας.

Ένα υπέροχο δροσερό, εποχιακό πιάτο θα φτιάξουμε σήμερα, με πέννες (εγώ το φτιάχνω και με σπαγγέτι) και σάλτσα από μελιτζάνα, κολοκύθι και ξινομυζήθρα. Η συνταγή είναι της αγαπημένης Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και είναι πραγματικά νοστιμότατη, εύκολη και ελαφριά, τέλεια και για βραδυνό!

Λίγο πολύ σε όλες μας έχει τύχει και γνωρίζουμε πόσο επώδυνο είναι. Οι κάλοι στα πόδια βέβαια δεν αποτελούν απλά ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά και πρόβλημα υγείας. Δημιουργούνται στα σημεία όπου ασκείται συνεχής τριβή και πίεση με τη μορφή σκλήρυνσης του πέλματος ή των δαχτύλων του ποδιού.

Η γιορτή της μητέρας είναι μια μοντέρνα γιορτή η οποία είναι αφιερωμένη φυσικά σε όλες τις μητέρες, στη μητρότητα, στους μητρικούς δεσμούς και στην επιρροή των μητέρων στη κοινωνία συνολικά.

Πρωτομαγιά και θα φτιάξουμε το μαγιάτικο μας στεφάνι μαζί με τα παιδιά! Πιο κάτω θα δούμε κάποιες πολύ ωραίες ιδέες, βήμα βήμα για να φτιάξουμε τις δημιουργίες μας εύκολα και διασκεδαστικά.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη σημασία του πρωινού, καθώς αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας που θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σε προετοιμάσει για να ξεκινήσεις δυναμικά. Τόνωσε τον οργανισμό σου, επιλέγοντας εποχιακά φρούτα και ξηρούς καρπούς που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τη γραμμή σου, αλλά και να καταναλώσεις μικρότερες ποσότητες...

Νιώθεις ότι ήταν μόλις την προηγούμενη εβδομάδα που τακτοποίησες την ντουλάπα σου, αλλά να που βρίσκεσαι πάλι μπροστά σε έναν σωρό ρούχων και ψάχνεις εκείνο το κόκκινο μπλουζάκι που την τελευταία φορά το είχες δει κρεμασμένο. Το χάος στην ντουλάπα δεν εξυπηρετεί ούτε τα νεύρα ούτε το στυλ σου. Αφενός γιατί χάνεις χρόνο μέχρι να βρεις που είναι...