Πώς να προστατευτείτε από τον ιό γρίπης ή και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού.

2018-10-15

Το φθινόπωρο φίλες μου είναι ήδη εδώ, φέρνοντας μαζί του τις εποχιακές ιώσεις του αναπνευστικού συστήματος όπως τη γρίπη, το κοινό κρυολόγημα και άλλες που μας ταλαιπωρούν αρκετά συχνά κατά τη διάρκεια του χρόνου. 


Πως θα προστατευτούμε;

  • Να πλένετε τα χέρια σας τακτικά με σαπούνι και νερό ειδικά μετά από φτάρνισμα ή βήχα. Τα σκευάσματα για καθαρισμό των χεριών που περιέχουν αλκοόλη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά.
  • Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη κατά το βήχα και το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο. Πετάτε τα χαρτομάντιλο μετά από τη χρήση του. Αν δεν είναι διαθέσιμο χαρτομάντιλο χρησιμοποιείτε τον αγκώνα.
  • Να αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας. Οι μολυσματικοί παράγοντες (ιοί, βακτήρια, παράσιτα, μύκητες) συχνά μεταδίδονται όταν ένα άτομο αγγίζει κάτι που έχει επιμολυνθεί από αυτούς και μετά αγγίζει το στόμα, τη μύτη ή μάτια του.
  • Ο τακτικός καθαρισμός των επιφανειών με τις οποίες ερχόμαστε σε επαφή όταν εργαζόμαστε ή που χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους.
  • Η αποφυγή στενής επαφής με ανθρώπους που ασθενούν από γρίπη. Εάν εσείς οι ίδιοι ασθενείτε με γρίπη, κρατήστε απόσταση από άλλους για να τους προστατεύσετε.
  • Εάν έχετε γρίπη είναι προτιμότερο εάν μπορείτε, να μείνετε σπίτι παρά να είστε άρρωστοι στη δουλειά σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να γιατρευτείτε γρηγορότερα και να μειώσετε την πιθανότητα μετάδοσης της νόσου σε άλλους.


Να προστατεύετε και να φροντίζετε τον εαυτό σας, με το να κοιμάστε αρκετά, να είστε σωματικά δραστήριοι κάνοντας τακτικά άσκηση, να διαχειρίζεστε σωστά το στρες, να πίνετε άφθονα υγρά και να επιλέγετε για τη διατροφή σας, θρεπτικά και ενισχυτικά για την υγεία τρόφιμα και ποτά.


Πηγή: iliaktida.eu

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 

Διαβάστε επίσης: