Πως να οργανώστε τέλεια δύο παιδιά σ ένα δωμάτιο.

2018-05-02

Φίλες μου, πολλές από εσάς ίσως βρίσκεστε αντιμέτωπες με μια αρκετά δύσκολη αποστολή... πώς να βάλετε δύο παιδιά να συγκατοικήσουν στο ίδιο υπνοδωμάτιο. Ακόμα και αν δεν είναι κάτι που κάνετε από επιλογή, αλλά από ανάγκη, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το οργανώσετε σωστά και να αποφύγετε τις όποιες, προστριβές.


Σκεφτείτε τη διαρρύθμιση. Ιδανικά, βάλτε το κρεβάτι του μεγαλύτερου παιδιού κοντά στην πόρτα ώστε να μπορεί να φεύγει ήσυχα πρώτο το πρωί. Βάλτε τα κρεβάτια σε απόσταση αν αυτό είναι δυνατόν.

Βρείτε για το κάθε πράγμα το χώρο του. Στα παιδιά αρέσει η ακαταστασία και αν είναι δύο στο ίδιο δωμάτιο και παίζουν διαφορετικά παιχνίδια, είναι πολύ εύκολο να καταλήξει με όλα τα παιχνίδια διασκορπισμένα παντού! Μάθετε στα παιδιά, που είναι η θέση του κάθε παιχνιδιού/αντικειμένου ώστε να ξέρουν, από πού θα τα βγάζουν αλλά και στη συνέχεια πως να τα επιστρέφουν πίσω.

Αφήστε τα παιδιά να εμπλακούν στον σχεδιασμό. Αν το κάνετε εξαρχής είναι πολύ πιθανό να αποφύγετε τα παράπονα αργότερα. Διαλέξτε μαζί τους αντικείμενα, πίνακες ή όποιο άλλο διακοσμητικό στοιχείο τους αρέσει και με το οποίο συμφωνείτε.

Εξασφαλίστε ελεύθερο χώρο στο πάτωμα. Αν ένα από τα δύο παιδιά είναι άνω των έξι ετών, σκεφτείτε το ενδεχόμενο της κουκέτας. Έτσι θα μείνει αρκετός χώρος για παιχνίδι. Επιπλέον, τα παιδιά τρελαίνονται στην ιδέα της κουκέτας

Επιλέξτε απλά έπιπλα. Διαλέξτε έπιπλα που δεν είναι περίπλοκα και δεν έχουν πολλά μικρά κομματάκια ή εξαρτήματα. Επιλέξτε στενά κρεβάτια για να εξοικονομήσετε χώρο.

Αν σχεδιάζετε ένα δωμάτιο που θα μείνει ένα αγόρι και ένα κορίτσι, μπορεί να φαίνεται πιο δύσκολο αλλά ουσιαστικά είναι ευκολότερο. Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα όπως το γκρι, το τιρκουάζ ή έναν συνδυασμό χρωμάτων. Αυτά τα χρώματα ταιριάζουν για αγόρια και για κορίτσια.

Δώστε σε κάθε παιδί προσωπικό χώρο. Δεν έχει σημασία αν το δωμάτιο είναι μικρό. Ακόμα και μια μικρή περιοχή του δωματίου που κάθε παιδί θα νιώθει πως είναι δική του αρκεί. Μπορείτε να χωρίσετε τα ράφια ή τα κουτιά με τα παιχνίδια. Όπως όλοι μας, έτσι και τα παιδιά χρειάζονται τον προσωπικό τους χώρο.

Πηγή: spirossoulis.com