Πως να κάνω την άσκηση καθημερινή συνήθεια;

Τα καθημερινά μας τρεχάματα, με τα παιδιά, το σπίτι, οι διάφορες υποχρεώσεις.. δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα. Θα πρέπει όμως να βρούμε λίγο χρόνο και για εμάς! Το πρόβλημα είναι πως ο αρχικός ενθουσιασμός και η όρεξη μας για γυμναστική, πέφτει όταν μας αποσπούν την προσοχή όλα αυτά, ή όταν δε βλέπουμε αποτελέσματα όσο γρήγορα θα θέλαμε.

Έτσι η αρχική προσπάθεια εγκαταλείπεται γρήγορα και το σώμα μας επανέρχεται στην αρχική κακή κατάσταση και την αδράνεια της καθιστικής ζωής.

Σκεφτήκατε ποτέ πως θα ήταν αν ήμασταν σε φόρμα ολόχρονα; Να χάναμε το περιττό βάρος, να μειώσουμε το άγχος και να βελτιώσουμε την όλη ποιότητα ζωής μας;

Ας παραδεχτούμε, ότι δεν είναι και πολύ δύσκολο να ξεκινήσει κανείς μια μικρή ρουτίνα ασκήσεων στο γυμναστήριο ή ακόμα και στο σπίτι του, αρκεί να το πάρουμε απόφαση! Ας αφιερώσουμε 30'- 45' απο το χρόνο μας 3 φορές τη εβδομάδα για αρχή ή και περισσότερο αργότερα αναλόγως των αναγκών μας.Δεν υπάρχει κανόνας που λέει ότι πρέπει να πάτε σε ένα γυμναστήριο ή να αγοράσετε ειδικό εξοπλισμό για να γυμναστείτε. Είναι πάρα πολλές οι επιλογές φυσικής δραστηριότητας όπως βάρη, βάδισμα, τρέξιμο, τένις, ποδηλασία, μαθήματα αεροβικής γυμναστικής.


"Βασικό στοιχείο για την επιλογή δραστηριότητας είναι να σας αρέσει και να σας αναζωογονεί".


Συμβουλή μου είναι κατά καιρούς να αλλάζετε το είδος της γυμναστικής που ακολουθείτε. Έτσι θα διατηρείτε πάντα το ενδιαφέρον σας υψηλό. Αν το αναβάλλετε συνεχώς ή εάν ξεκινάτε γυμναστήριο και στο δεύτερο μήνα σταματάτε, τότε μάλλον δεν έχετε βρει αυτό που σας ταιριάζει πραγματικά. Σκεφτείτε τι σας ευχαριστεί περισσότερο και ακολουθήστε το. Γυμναστείτε μόνοι ή με παρέα!

Έρευνες δείχνουν ότι η άσκηση μαζί με αγαπημένα πρόσωπα, βοηθά να επικοινωνούμε καλύτερα και μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένους, μας δίνει έξτρα κίνητρο να κάνουμε τη γυμναστική μέρος της καθημερινότητας μας. Ενώ η μοναχική άσκηση ηρεμεί, αποφορτίζει και χαρίζει καλύτερη συγκέντρωση του μυαλού.Φίλες μου η ώρα της γυμναστικής θα πρέπει να γίνει αδιαπραγμάτευτη! Είναι ένα πολυ καλο «άλλοθι» η οποιαδήποτε δικαιολογία βρίσκουμε κάθε φορά που λέμε να αρχίσουμε να γυμναζόμαστε και δεν το κάνουμε. Όλα μπορούν να γίνουν με σωστό προγραμματισμό και θέληση για βελτίωση της ποιότητας ζωής μας.

Ένα πολύ καλό tip, είναι να κρατήσετε ένα ημερολόγιο για 3 ημέρες όπου θα γράφετε όλα όσα κάνετε μέσα στην ημέρα. Είναι σίγουρη ότι θα εντοπίσετε διαθέσιμο χρόνο, όπως το να ξυπνήσετε 20΄ λεπτά νωρίτερα ή να δείτε 30΄ λιγότερο τηλεόραση ή να ξεκλέψετε 15΄ το πρωί και 15΄ το βράδυ.

Αν αρχίσετε να αναβάλετε την εκγύμναση για μικροπράγματα, πολύ γρήγορα η ώρα της άθλησης θα αποτελέσει παρελθόν από το πρόγραμμά σας. Αν θέλετε να σεβαστείτε το σώμα σας και την υγεία σας, πρέπει να αφιερώσετε το χρόνο που του αξίζει. 

Υπάρχουν πάρα πολλές ανέξοδες και ευχάριστες επιλογές για να ασκηθείτε.

  • Βγάλτε τον αγαπημένο σας σκύλο βόλτα.
  • Κάντε ποδήλατο.
  • Ακολουθήστε ασκήσεις από dvd που αγοράσατε με την εφημερίδα.
  • Συμφωνήστε με τη φίλη σας ότι αντί για καφέ, θα φορέσετε τα αθλητικά σας παπούτσια και θα πείτε τα νέα σας περπατώντας.

Η άσκηση μειώνει τη νευρικότητα και το άγχος και βελτιώνει τη διάθεση. Μας βοηθάει να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, χαρά και ευτυχία. Τελειώνοντας το πρόγραμμα γυμναστικής θα αισθάνεστε σίγουρα καλύτερα.Ανταμείβεται τον εαυτό σας με ένα έξτρα κίνητρο θέτοντας έτσι στόχους: Αν για παράδειγμα έχετε κάνει το περπάτημα καθημερινή συνήθεια και έχετε χάσει εκείνα τα πέντε παραπανίσια κιλά που σας ενοχλούσαν, είναι καιρός να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που θα κάνουν αυτή την ωφέλιμη, καθημερινή σας συνήθεια ακόμη πιο άνετη και απολαυστική.


Φίλες μου, μέχρι την επόμενη φορά θα περιμένω νέα σας, απορίες και ότι άλλο εσείς θα θέλατε να διαβάσετε μέσα στα επόμενα άρθρα, εδώ στο Z lifetimes. Φόρμα επικοινωνίας θα βρείτε στη ενότητα Contact.


Χριστίνα Θεμιστοκλέους

Elite Personal Trainer EHFA

Certified Functional Coach

Certified Pilates Coach

Email: challengeyoufitness@gmail.com

https://www.facebook.com/fitsportchristinat/ 


Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 

Διαβάστε επίσης: