Ποια είναι τα πιο υγιεινά υποκατάστατα της ζάχαρης;

2020-05-14

Η ζάχαρη είναι εθιστική, γι' αυτό πολλοί άνθρωποι έχουν εξάρτηση από αυτή παρότι γνωρίζουν τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει στην υγεία. Είναι σημαντικό να αναζητάμε εναλλακτικές, προκειμένου να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη και τις άλλες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες με πιο φυσικές, προσφέροντας παράλληλα θρεπτικά στοιχεία στον οργανισμό σας.Μέλι: Αποτελεί ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης λόγω της πολύ γλυκιάς γεύσης του. Έχει επίσης πολλές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες γι' αυτό συστήνεται σε περίπτωση κρυολογήματος ή ίωσης. Μπορείτε να αντικαταστήσετε σταδιακά τη ζάχαρη που βάζετε στον καφέ με μέλι μέχρι να συνηθίσετε τη γεύση του.

Χουρμάδες: Είναι οι καρποί του φοινικόδεντρου και έχουν πολύ γλυκιά γεύση. Έχουν υψηλό ενεργειακό φορτίο και μπορείτε να τους συμπεριλάβετε σε πολλές συνταγές αντί της ζάχαρης, αφού πρώτα τους πολτοποιήσετε. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι χουρμάδες αυξάνουν την γονιμότητα και είναι πολύ καλή πηγή καροτενοειδών, ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου, φωσφόρου και φυτικών ινών.

Ώριμα μήλα: Τα πολτοποιημένα ώριμα μήλα είναι πολύ γλυκά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πολλές συνταγές. Ένα μήλο με κανέλα ή ένα κουτάλι μέλι είναι ένα καλός τρόπος να φάτε κάτι γλυκό χωρίς να ανησυχείτε για την υγεία ή το βάρος σας.Ζάχαρη καρύδας: Σε αντίθεση με τη λευκή, δεν αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση και μειώνει την επιθυμία για γλυκό.

Μπαχαρικά: Κάποια από αυτά είναι γνωστά για την αίσθηση γλυκύτητας που αφήνουν στο στόμα. Τέτοια είναι η κανέλα και η βανίλια. Προσθέστε τα σε συνταγές που πιστεύετε ότι ταιριάζουν και θα διαπιστώσετε ότι θα μειωθεί η ανάγκη σας για ζάχαρη.


Πηγή

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 

Διαβάστε επίσης: