Πλεονεκτήματα της άσκησης στο νερό.

Η άσκηση στο νερό μόνο οφέλη μπορεί να σου προσφέρει, αποτελεί τον καλύτερο και πιο ασφαλή τρόπο άθλησης και ψυχαγωγίας. Γι' αυτό άφησε την ηλιοθεραπεία και μπες στη θάλασσα τώρα!

Το Κολύμπι αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία για να ενδυναμώσεις το καρδιαγγειακό σύστημα, να φτιάξεις όμορφη πλάτη και γυμνασμένα πόδια! Μόνο 20-30 λεπτά γυμναστικής μέσα στο νερό είναι αρκετά για να αποκτήσεις όμορφο σφριγηλό σώμα.

Το νερό βοηθά στο να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση σε οστά, συνδέσμους, αρθρώσεις και μύες και σε συνδυασμό με τη χρήση των οργάνων υδρογυμναστικής, μετατρέπεται στο ιδανικό μέσο γύμνασης για:

  • Έγκυες γυναίκες
  • Όσους επιθυμούν να αδυνατίσουν εύκολα και με ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση του μυοσκελετικού τους συστήματος.
  • Παχύσαρκους ή Υπέρβαρους
  • Καρδιοπαθείς
  • Άτομα με παθολογικά προβλήματα.
  • Υπερτασικούς
  • Διαβητικούς
  • Άτομα τα οποία βρίσκονται σε φάση αποκατάστασης τραυματισμού.

Αεροβική, ποδηλασία, περπάτημα, τρέξιμο, yoga, pilates είναι μερικές από τις ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε σε ένα πρόγραμμα υδρογυμναστικής.
Το σώμα ωφελείται διπλά, επειδή οι ασκήσεις πραγματοποιούνται μέσα στο νερό ενώ κάθε κίνηση που κάνουμε είναι πιο αποτελεσματική και πιο ολοκληρωμένη λόγω της αντίστασης. Στο νερο ελαττώνεται το σωματικό βάρος σε ποσοστό από 25% έως και 90%! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασκήσεις γίνονται με μεγαλύτερη ευκολία και με σεβασμό στο ευαίσθητο μυοσκελετικό σύστημα. Επιπλέον, η πίεση του νερού κάνει στο σώμα ένα διαρκές, απολαυστικό μασάζ που βελτιώνει την εικόνα της επιδερμίδας, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και διατηρεί τους παλμούς σε φυσιολογικά επίπεδα.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η υδρογυμναστική θεωρείται ιδανική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, των κυκλοφοριακών προβλημάτων ακόμη και της φλεβίτιδας. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία του σώματος παραμένει χαμηλή πράγμα που σημαίνει ότι η άθληση μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, χωρίς ο αθλούμενος να νιώσει δυσφορία. 20' λεπτά γυμναστικής στο νερό αντιστοιχούν σε 40' λεπτά άσκησης στην στεριά. 

Χριστίνα Θεμιστοκλέους

Elite Personal Trainer EHFA

Certified Functional Coach

Certified Pilates Coach

Email: challengeyoufitness@gmail.com

Facebook: