Υλικά
- 4 κούπες παγωμένο φρούτο της επιλογής σας
- μισή κούπα γιαούρτι με λιπαρά της επιλογής σας
- 2 βανίλιες
- 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί. Για περίπου πέντε λεπτά τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία κρεμώδη μάζα! Μπορεί να σερβίριστεί αμέσως το παγωτό από γιαούρτι ή αλλιώς τοποθετήστε το μέσα σε ένα μπολ και βαλτε το στην κατάψυξη. Το παγωτό από γιαούρτι μπορεί να κρατήσει έως και ένα μήνα στην κατάψυξη!
Προσοχή χρειάζεται στον τύπο και το μέγεθος του φρούτου που θα επιλέξεις γιατί μπορεί να χρειάζεται λιγότερο χτύπημα ή πεντάλεπτο χτύπημα. Για παράδειγμα η κομμένη και παγωμένη μπανάνα χρειάζεται μόλις 2 με 3 λεπτά για να πολτοποιηθεί! Οι φράουλες και το μάνγκο από την άλλη, θέλουν 5 λεπτά χτύπημα κάθε φορά!
Η συνταγή δεν σε περιορίζει ως προς τον τύπο του γιαουρτιού που θα χρησιμοποιήσεις απλά όσο πιο πολλά λιπαρά έχει το γιαούρτι τόσο πιο κρεμώδες θα γίνει το παγωτό! Για το μέλι επίσης μπορείς να βάλεις περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα την γεύση που θες να πετύχεις!
Καλή επιτυχία!