Λάθος συνήθειες που μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες από την ηλικία μας.

2018-01-25

Φίλες μου, σε ποια δεν αρέσει να φαίνεται όμορφη, φρέσκια και λαμπερή; Όμως κάποιες φορές πιθανόν να κάνουμε κάποια πράγματα μέσα στην καθημερινότητα μας, που σβήνουν την λάμψη και τη φρεσκάδα μας και εντείνουν, στο να γερνά η επιδερμίδα μας πρόωρα και να προσθέτουμε περισσότερες ρυτίδες στο δέρμα μας. Πάμε να δούμε μερικά "λάθοι" που κάνουμε όλοι μας άντρες, γυναίκες και ποιες οι επιπτώσεις τους.


Το ξενύχτι. Ακόμη και για τους νέους, η έλλειψη ύπνου είναι επιβλαβής. Καθώς μεγαλώνουμε, η παράλειψη των αναγκαίων ωρών ύπνου απλά θα σας προσθέσει μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια, κάνοντάς σας να φαίνεστε.. μεγαλύτεροι.

Η θλίψη. Όταν μένετε προσκολλημένοι σε παλιές πληγές, αυτό δεν βλάπτει το πρόσωπο που σας αδίκησε, αλλά εσάς τους ίδιους. Η πίκρα που αναπτύσσεται από τη μη συγχώρεση λαθών του παρελθόντος, αυξάνει την παραγωγή κορτιζόλης, η οποία μειώνει τον ύπνο σας, με αποτέλεσμα τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Το άγχος. Το άγχος έχει το τίμημά του στο σώμα, αυξάνει την αρτηριακή σας πίεση και μειώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου. Βρείτε τρόπους για να διαχειριστείτε το άγχος σας, ώστε να μην νιώθετε.. γερασμένοι πριν την ώρα σας.

Η ζάχαρη. Η υπερβολική ζάχαρη δημιουργεί πολλά προβλήματα όπως παχυσαρκία, διαβήτη, ακμή... ρυτίδες.

Φρούτα & λαχανικά. Η μη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών καθημερινά ωθεί στην πρόωρη γήρανση. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, έχουν βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, οπότε πρέπει να τα εντάξετε στη καθημερινή σας διατρόφη σε πιο μόνιμη βάση.

Όχι στα λιπαρά. Η χαμηλή σε περιεκτικότητα λιπαρών διατροφή, είναι άλλο ένα φάρμακο αντιγήρανσης. Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να ξεχνάτε ότι το σώμα σας χρειάζεται ωμέγα-3 λιπαρά και μονοακόρεστα λίπη (υγιή λίπη) τα οποία πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα συνεχίσετε να παίρνετε ακόμα και αν κόψετε τα ανθυγιεινά.

Το αλκοόλ. Αν και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί υποτίθεται ότι είναι καλό για την καρδιά σας, το πολύ αλκοόλ μπορεί να είναι καταστροφικό για τη γενική υγεία σας. Ενα ή δύο ποτά την ημέρα και μόνο ένα για τις γυναίκες είναι αρκετά, για να μην έχουμε άλλες ανεπιθύμητες συνέπειες.

Το κάπνισμα. Με όλες τις προειδοποιήσεις που δίνονται σήμερα, όλοι γνωρίζουν τους κινδύνους του καπνίσματος. Κάνει το δέρμα σας να φαίνεται γερασμένο, επηρεάζει τη φωνή, τα δόντια και τα νύχια σας, και προκαλεί πρόωρο θάνατο. Εάν είστε καπνιστής, όσο πιο σύντομα το κόψετε, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το προσδόκιμο ζωής σας.

Η δυνατή μουσική. Οι δυνατοί θόρυβοι τελικά θα προκαλέσουν απώλεια ακοής. Σε αυτήν την τεχνολογική εποχή, οι άνθρωποι φορούν καθημερινά ακουστικά με τα κινητά τηλέφωνα και τα MP3. Διατηρείτε όσο το δυνατόν χαμηλότερα την ένταση της φωνής στις συσκευές σας για να σώσετε την ακοή σας.

Καθιστική ζωή. Η αδράνεια είναι σιωπηλός δολοφόνος. Κινηθείτε, αν θέλετε να προσθέσετε 10 με 15 χρόνια στη ζωή σας, πρέπει να εντάξετε την φυσική άσκηση στη ζωή σας.

Η ηλιοθεραπεία. Όλοι γνωρίζουν ότι το μαύρισμα είναι βλαβερό και προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος. Εφαρμόζετε πάντα το μακιγιάζ σας ή τη κρέμα προσώπου, με αντηλιακή προστασία. Το ερώτημα είναι πόσο καλά φροντίζετε το υπόλοιπο σώμα σας. Μην ξεχνάτε ότι τα χέρια εκτίθενται πολύ περισσότερο στον ήλιο από το πρόσωπό σας. Βεβαιώθείτε ότι χρησιμοποιείτε προστασία και σε αυτά.

Διαβάστε επίσης: