Καλλυντικά που δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τόσο συχνά.

2018-02-05

Θέλετε να χρησιμοποιείτε τα αγαπημένα σας καλλυντικά συνέχεια, γιατί σας προσφέρουν ενυδάτωση, ομορφιά και λαμπερή επιδερμίδα. Έχετε σκεφτεί όμως, ότι μπορεί η συχνή τους χρήση, να φέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα; Ανακαλύψτε λοιπόν τα προϊόντα, που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τόσο συχνά, αλλά μόνο όταν χρειάζετε, για να δώσετε αυτή την.. έξτρα λάμψη!


Primer

Τα περισσότερα primers έχουν συστατικά που κάνουν το δέρμα σας απαλό, αλλά μπορούν να κλείσουν και τους πόρους. Καλό είναι να μην τα χρησιμοποιείτε καθημερινά αλλά μόνο στις βραδινές και επίσημες εμφανίσεις σας.


Σαμπουάν βαθύ καθαρισμού

Τα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού μπορούν να κάνουν μια «αποτοξίνωση» στα μαλλιά, να τους δώσουν τα συστατικά που χρειάζονται για να είναι λαμπερά και απαλά. Αν τα χρησιμοποιείτε όμως συχνά μπορεί να απομακρύνετε και το φυσικό σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής. Μία φορά την εβδομάδα είναι παραπάνω από αρκετή!


Βαζελίνη για ενυδάτωση

Αν χρησιμοποιείτε τη βαζελίνη για ενυδάτωση τότε θα έχετε παρατηρήσει ότι είναι θαυματουργή. Αν την χρησιμοποιείτε συνέχεια όμως μπορεί να έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα και να γίνει το δέρμα σας πιο ξηρό, αφού η βαζελίνη μπορεί να «κλειδώσει» την υγρασία.


Μαλακτικό μαλλιών

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν conditioner σε κάθε λούσιμο εφαρμόζοντάς το από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Το μαλακτικό μαλλιών μπορεί να κάνει τα μαλλιά μας πιο βαριά και λαδερά αν δεν το ξεπλύνουμε καλά. Καλό είναι να εφαρμόζουμε μόνο στις άκρες!


Dry Shampoo

Το dry shampoo μπορεί να σας έχει «λύσει» τα χέρια, όμως αν το χρησιμοποιείτε συχνά μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη νέων τριχών, αν δεν θα καθαρίζεται σωστά η περιοχή!


Scrub

Πρέπει να κάνετε απολέπιση συχνά αλλά όχι πολύ συχνά! Τι σημαίνει αυτό; Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για τις φυσιολογικές επιδερμίδες, ενώ μπορείτε να ρωτήσετε τον δερματολόγο σσς για το πόσο συχνά ο τύπος της επιδερμίδας σας «σηκώνει» την απολέπιση!

Διαβάστε επίσης: