Γιατί τα παιδιά αγαπούν τα γλυκά;

2018-12-07

Οι ερωτήσεις και οι απορίες γύρω από τα γλυκά είναι πολλές, μερικές μόνο από αυτές έχουν να κάνουν με το γιατί τα παιδιά αγαπούν τόσο πολύ τα γλυκά; Μα τι γίνεται τέλος πάντων και προτιμούν να φάνε γλυκά παρά το φαγητό τους; Μπορώ να τα περιορίσω; Τι γλυκά να προτιμήσω; Πότε είναι καλύτερα να του προσφέρω γλυκό; Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι οι περισσότερες μαμάδες έχουν σκεφτεί πολλές φορές τις παραπάνω ερωτήσεις.


Πόσο συχνά όμως έρχεται το παιδί σε επαφή με το γλυκό;

Είναι πολύ δύσκολο να περιορίζεις ένα μικρό παιδί όταν βομβαρδίζεται συνεχώς από τα γλυκά του μπαμπά, της γιαγιάς, του παππού, της νονάς, της φίλης, της γειτόνισσας. Όλοι έρχονται στο σπίτι με ένα δώρο και φυσικά ένα γλυκάκι. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτά. Τα γλυκά υπάρχουν παντού. Στο σχολείο, στο σπίτι του φίλου, στα πάρτι, στο μπαλέτο, στο ωδείο, στη βόλτα, αλλά και στο σπίτι πάντα μπορεί να προκύψει ένα γλυκάκι μετά το φαγητό. Έτσι το παιδί εκτίθεται συνέχεια στο γλυκό και αυτό έχεις ως αποτέλεσμα το ένα γλυκό να το κάνει να αναζητήσει και το επόμενο. Ωστόσο, όπως καταλαβαίνει κανείς η επαφή με το γλυκό είναι αρκετά συχνή. Έτσι, καλό θα είναι να περιορίσουμε τουλάχιστον την κατανάλωση γλυκού στο σπίτι.

Η αγάπη των παιδιών για τα γλυκά είναι γνωστή. Ας φροντίσουμε λοιπόν να επιλέγουμε σωστά τα γλυκά που θα δώσουμε στα παιδιά μας και φυσικά να γίνουμε πρώτα απ 'όλα εμείς το σωστό παράδειγμα και να μην χρησιμοποιούμε το γλυκό ως επιβράβευση. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το γλυκό έχει θέση σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή αρκεί μόνο να καταναλώνεται με μέτρο.


Πηγή: mednutrition.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook. 

Διαβάστε επίσης: