Φυσική ενυδάτωση μετά τη θάλασσα και τον καυτό ήλιο.

2018-06-06

Μετά, από μια υπέροχη μέρα κάτω από τον ήλιο και παρέα με το θαλασσινό αλάτι το σώμα μας και η επιδερμίδα μας έχουν αποκτήσει ανάγκες τις οποίες οφείλουμε να καλύψουμε άμεσα! Πάμε να δούμε χρήσιμες συμβουλές, πως να ενυδατώσουμε πρόσωπο και σώμα, εύκολα με φυσικά προϊόντα.


Ενυδάτωση προσώπου

Το πρόσωπό μας είναι το πρώτο σημείο που ταλαιπωρείται από την πολύωρη έκθεση στον ήλιο και το αλάτι και γι' αυτό πρέπει άμεσα να αποκαταστήσουμε τα επίπεδα υγρασίας, να καταπραΰνουμε και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα του από την πρόωρη γήρανση. Μπορούμε να φτιάξουμε μια ενυδατική κρέμα από gel αλόης και ελαιόλαδο και να την απλώσουμε  σε όλη την επιφάνεια του προσώπου μας. Αφήνουμε να απορροφηθεί πλήρως από το δέρμα μας, ενώ ταυτόχρονα μπορούμε να περιποιηθούμε και τα μαλλιά μας με την παρακάτω συνταγή.


Περιποίηση μαλλιών

Το αλάτι είναι ο no1 εχθρός των μαλλιών, αφυδατώνει και τα ξηραίνει... εκπέμποντας sos για άμεση ενυδάτωση. Το μόνο που χρειαζόμαστε λοιπόν είναι αμυγδαλέλαιο, το πολύτιμο αυτό έλαιο που ακόμα και σε σούπερ μάρκετ μπορούμε να βρούμε. Την ποσότητα θα την καθορίσουμε εμείς ανάλογα από το μήκος των μαλλιών μας. Απλώνουμε κατά μήκος των μαλλιών και το αφήνουμε να δράσει όσο περισσότερο γίνεται. Θα χρειαστεί να ξεπλύνουμε τα μαλλιά μας λίγες φορές παραπάνω για να φύγει, αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!


Περιποίηση σώματος

Σε αυτή τη περίπτωση, το σώμα μας έχει σίγουρα την ανάγκη από μια καλή απολέπιση πριν δεχτεί απλόχερα τις κρέμες που θα πρέπει να βάλουμε. Χρησιμοποιούμε λίγο αλεσμένο καφέ και ελαιόλαδο για να φτιάξουμε μια πάστα (ή ό,τι έχει απομείνει από τον γαλλικό ή τον ελληνικό από το πρωί). Κάνουμε scrub σε όλο το σώμα με το μείγμα αυτό και μετά το ξεβγάζουμε το καλά.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 

Διαβάστε επίσης: