Έξυπνες λύσεις σε καθημερινά μικροπροβλήματα στο σπίτι!

2018-07-02

Καθημερινά στο σπίτι αντιμετωπίζουμε διάφορα μικρά προβλήματα, όπως με την καθαριότητα του χώρου και των αντικειμένων αλλά και την συντήρηση τους. Έξυπνες λύσης λοιπόν, με απλά υλικά που ήδη έχουμε στο σπίτι μας θα δούμε σήμερα φίλες μου και πως μπορούν να μας βοηθήσουν, δίνοντας λύση στα προβλήματα με το καλύτερο αποτέλεσμα!

Έξυπνες χρήσεις της μαγειρικής σόδας:

Η μαγειρική σόδα εκτός από πολύτιμο εργαλείο στην κουζίνα, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη σε διάφορες δουλειές και να λύσει τα χέρια σε καθημερινά μικροπροβλήματα:

 • Καθάρισμα των τοίχων: Αν έχετε λεκέδες ή σημάδια από ζωγραφιές στους τοίχους σας, η λύση είναι απλή. Βάλτε μαγειρική σόδα στο βρεγμένο σφουγγάρι και τρίψτε για να έχετε και πάλι καθαρούς τοίχους.
 • Η λύση στα παπούτσια που μυρίζουν: Πασπαλίστε τους πάτους με λίγη μαγειρική σόδα, αφήστε όλο το βράδυ και αφού τινάξετε την επόμενη μέρα τα παπούτσια δεν θα μυρίζουν άσχημα πια.
 • Καθαρό πλυντήριο: Μια φορά το μήνα δοκιμάστε να κάνετε μια πλύση με νερό και σόδα για να καθαρίσει ο κάδος και οι σωληνώσεις από τη μούχλα και την βρωμιά.
 • Σόδα για καθαρά πλακάκια: Αν θέλετε να γυαλίζουν ακόμη και οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια, ανακατέψτε ζεστό νερό και σόδα και τρίψτε με μια οδοντόβουρτσα τους αρμούς

Λύσεις για να μην μυρίζει ο κάδος των σκουπιδιών σας:

Ένα από τα αντικείμενα του σπιτιού που χρειάζεται συχνά καθάρισμα είναι ο κάδος των σκουπιδιών που βρίσκεται στην κουζίνα.Τα σκουπίδια και τα υπολείμματα τροφών που πετάμε εκεί, έχουν συχνά ως αποτέλεσμα να αναδίδονται άσχημες μυρωδιές. Τι μπορείτε να κάνετε για να μην μυρίζει άσχημα ο κάδος των σκουπιδιών σας:

 • Σε έναν άδειο κάδο μπορείτε να ρίξετε μερικές φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού. Αφαιρέστε τις μετά από λίγες ώρες και θα δείτε την όμορφη μυρωδιά που άφησαν πίσω τους. Κάντε τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα.
 • Απλώστε μια εφημερίδα στον πάτο του κάδου και ρίξτε από πάνω αρκετή ποσότητα καφέ. Βάλτε από πάνω κανονικά τη σακούλα των σκουπιδιών. Η μυρωδιά του καφέ θα νικήσει τις δυσάρεστες οσμές.
 • Ρίξτε στον πάτο μαγειρική σόδα και αφήστε την να δράσει όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα το πρωί πετάξτε την και πλύνετε με υγρό απορρυπαντικό και ζεστό νερό τον κάδο.

Πώς να διώξεις αμέσως την άσχημη μυρωδιά από το ψυγείο:

Ένα από τα συνηθισμένα προβλήματα σε κάθε κουζίνα είναι η άσχημη μυρωδιά που έρχεται συνήθως όταν ανοίγουμε το ψυγείο. Διάφορα φαγητά και τυχόν υπολείμματα τροφών είναι υπεύθυνα για την έντονη μυρωδιά του ψυγείου από την οποία θέλετε να απαλλαγείτε.

Υπάρχει ένας πολύ απλός και φυσικός τρόπος για να διώξετε άμεσα όλες τις μυρωδιές. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπολ με κόκκους οποιουδήποτε καφέ.

Βάλτε το μπολ στο ψυγείο και αφήστε το εκεί. Θα απορροφά όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές και το ψυγείο σας θα μοσχοβολάει συνέχεια. Μπορείτε να ανανεώνετε τον καφέ στο μπολ μία φορά το μήνα για καλύτερα αποτελέσματα.

Ο σωστός τρόπος να καθαρίζετε την κουρτίνα του μπάνιου:

Η κουρτίνα του μπάνιου είναι ένα από τα αντικείμενα που μπορεί να πιάσει μούχλα εύκολα ιδιαίτερα στο κάτω μέρος του, λόγω της υγρασίας που συσσωρεύει εκεί από τα καθημερινά ντους. Θα πρέπει λοιπόν, να καθαρίζεται τακτικά είτε είναι υφασμάτινη είτε πλαστική. Υπάρχει μια καλή λύση και απλή και οικονομική και αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να την καθαρίσετε.

Τι θα χρειαστείτε για τον καθαρισμό:

 • Υγρό πιάτων
 • Σόδα μαγειρικής
 • Σκληρή βούρτσα (αυτή που πλένουμε τα χαλιά)
 • Απορρυπαντικό πλυντηρίου

Αρχίστε το καθάρισμα:

 • Ετοιμάζετε ένα μείγμα με ίσα μέρη υγρού πιάτων και σόδας, περίπου 3 κουταλιές της σούπας. Βάζετε την κουρτίνα μέσα στη μπανιέρα και σκορπάτε το μείγμα αυτό, που μοιάζει σαν πάστα, σε όλα τα επίμαχα σημεία και κυρίως στο τελείωμα.
 • Τρίβετε με τη βούρτσα πολύ καλά.
 • Χωρίς να ξεβγάλετε, τοποθετείτε την κουρτίνα στο πλυντήριο ρούχων. Βάζετε απορρυπαντικό και μαλακτικό κανονικά και επιλέγετε δυνατή θερμοκρασία.
 • Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα, απλώνετε στον ήλιο να στεγνώσει.

Ο πιο απλός τρόπος να καθαρίσετε τις σίτες σας:

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που καθαρίζουμε πιο συχνά τις σίτες στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

Αποτελούν μια πολύ καλή λύση για να μπει φρέσκος αέρας και φως στο σπίτι και ταυτόχρονα να μείνουν μακριά διάφορα έντομα. Το σημαντικό όμως είναι να παραμένουν καθαρές για να μην μπαίνει και σκόνη μαζί με τον αέρα. Πώς όμως πρέπει να καθαρίζονται; Καλό είναι φυσικά να κάνετε την διαδικασία καθαριότητας περίπου μία φορά την εβδομάδα ώστε να μην συγκεντρώνεται πολλή σκόνη.

Αρχικά λοιπόν, μπορείτε να απομακρύνετε τη σκόνη με την ηλεκτρική σκούπα. Επιλέξτε ένα από τα μαλακά εξαρτήματα στην άκρη ώστε να μην προκαλέσετε κάποια ζημιά στη σίτα. Το επόμενο βήμα είναι να φτι'αξετε ένα μείγμα για να τις ξεκάσετε.

Βάλτε σε ένα δοχείο που ψεκάζει, νερό και ξύδι και ψεκάστε με αυτό τις σίτες σας. Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα στεγνό πανί. Οι σίτες σας είναι πεντακάθαρες επιτρέποντας μόνο τον καθαρό αέρα να μπει στο σπίτι σας.

Πώς να απαλλαγείτε από τα άλατα στο βραστήρα:

Ο βραστήρας είναι ένα από τα αντικείμενα του σπιτιού που συγκεντρώνουν αρκετά άλατα. Το μόνο που χρειάζεστε για να απαλλαγείτε είναι ένα φυσικό υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι.

Ο λόγος για το ξύδι που δίνει λύση σε πολλά μικροπροβλήματα στο σπίτι. Βράστε νερό στον βραστήρα και μετά ρίξτε μέσα ½ ποτήρι άσπρο ξύδι. Αφήστε το εκεί για 1 ώρα και ξεπλύνετε καλά. Τα άλατα θα έχουν κάνει φτερά.

Δείτε μερικές επιπλέον χρήσιμες συμβουλές:

 • Αν στο βραστήρα περισσέψει νερό, αδειάστε το! Το νερό που έχει βράσει και παραμένει μέσα στη συσκευή ευνοεί την δημιουργία αλάτων και βακτηρίων.
 • Μία φορά την εβδομάδα, μπορείτε να ρίχνετε στο βραστήρα σας ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και να βράζετε το μείγμα. Αφήστε το φυσικό καθαριστικό να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάστε και ξεπλύνετε με καθαρό νερό τουλάχιστον 4 με 5 φορές πριν χρησιμοποιηθεί.

Το κόλπο για να αστράφτουν τα πιάτα μετά το πλύσιμο:

Μετά από ένα λιπαρό γεύμα αυτό που ενοχλεί πολλούς είναι και το καθάρισμα των πιάτων το οποίο πρέπει να γίνει πολύ εντατικά και σχετικά άμεσα. Αν από την άλλη πλευρά, έχετε πλυντήριο πιάτων τα πράγματα είναι πιο εύκολα, καθώς θα κάνει άλλος τη δύσκολη δουλειά.

Αν θέλετε όμως πιο αστραφτερό αποτέλεσμα, υπάρχει κάτι που μπορείτε να βάλετε στο πλυντήριο και υπάρχει σε όλες τις κουζίνες. Πάρτε ένα λεμόνι, κόψτε το στα δύο και βάλτε τα μέσα στο πλυντήριο μαζί με τα βρώμικα πιάτα. Μόλις ολοκληρωθεί η πλύση και ανοίξετε το πλυντήριο θα διαπιστώσετε πως τα πιάτα σας δείχνουν και είναι πιο καθαρά από ποτέ. Επιπλέον, το λεμόνι αφήνει πίσω του μια όμορφη και φρέσκια μυρωδιά.

Αν από την άλλη πλένετε τα πιάτα στο χέρι, μπορείτε να στύψετε μισό λεμόνι και να χύσετε τον χυμό του στο λεκανάκι με το ζεστό νερό και το απορρυπαντικό για τα πιάτα. Μην ξεχνάτε πως το λεμόνι εκτός από καλό καθαριστικό, είναι και πολύ καλό φυσικό αντισηπτικό!

Πώς να διώξετε τις δύσκολες βρωμιές από την κατσαρόλα σε λίγα λεπτά:

Οι κατσαρόλες είναι σκεύη που συγκεντρώνουν λίπη και καθαρίζονται δύσκολα ειδικά αν μείνουν αρκετές ώρες άπλυτα. Αν τώρα, ο πάτος της κατσαρόλας σας ή και του τηγανιού έχει αρκετά λίπη και δεν καθαρίζει εύκολα, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα και να απαλλαγείτε σε πολύ λίγα λεπτά.

Ανακατέψτε μέσα στο βρώμικο σκεύος μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων, 2 κ.σ. μαγειρική σόδα και αρκετό νερό. Βάλτε την κατσαρόλα σας στο μάτι της κουζίνας και ανάψτε το. Μόλις αυτό πάρει μια βράση βγάλτε το από το μάτι ώστε να μην αρχίζει να κοχλάζει. Στη συνέχεια πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα ή ένα σκληρό σφουγγάρι και αρχίστε το τρύψιμο. Θα χρειαστείτε λιγότερο από ένα λεπτό για να γίνουν τα σκεύη σας σαν καινούρια.

Ο πιο φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος να καθαρίσετε τα σιφώνια σας:

Τα σιφώνια στο νεροχύτη της κουζίνας ή του μπάνιου μας συχνά μυρίζουν άσχημα και δημιουργούν μια δυσάρεστη ατμόσφαιρα ενώ μπορεί να έχουν καθαριστεί πρόσφατα.

Εκτός από το να το καθαρίζετε τακτικά, το πιο αποτελεσματικό που έχετε να κάνετε για να μην μυρίζει ποτέ το σιφώνι σας είναι εφαρμόζεται μια τακτική, μία φορά την εβδομάδα. Η λύση είναι απλή και ακούει στο όνομα... ξίδι!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίχνετε μια φορά την εβδομάδα στα σιφώνια σας λευκό ξίδι με καυτό νερό. Θα παρατηρήσετε ότι οι μυρωδιές εξουδετερώνονται πριν καν το καταλάβετε. Εναλλακτικά, αν οι μυρωδιές είναι πολύ έντονες μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα μαγειρικής σόδα και ξιδιού.
Βάλε την πάστα στο σιφόνι, άφησέ το να δράσει για 20 λεπτά και ρίξε ένα λίτρο καυτό νερό σιγά σιγά.

Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει...

Πώς να μην μυρίζει άσχημα ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα:

Τα μπάνια που δεν έχουν παράθυρα, και μερικές φορές ούτε εξαερισμό, ώστε να αερίζονται συχνά έχουν μια δυσάρεστη μυρωδιά όσο καθαρά και αν είναι.

Αν έχετε ένα τέτοιο μπάνιο και θέλετε να μυρίζει πάντα φρεσκάδα και καθαριότητα, μπορείτε να το κάνετε καταβάλλοντας μια παραπάνω προσπάθεια. Δείτε μερικούς τρόπους να μη μυρίζει το κλειστό σας μπάνιο:

Βάλτε φυτά: Όσο μικρό και να είναι το μπάνιο, πάντα υπάρχει χώρος για λίγα λουλούδια ή γλαστράκια. Δύο φυτά που απορροφούν γρήγορα τις άσχημες οσμές είναι η φτέρη και τα κρίνα. Έτσι το οφελος είναι διπλό και όμορφο αλλά και μυρωδάτο μπάνιο!

Αρωματισμένο χαρτί τουαλέτας: Μια ακόμη λύση για ένα μπάνιο που μυρίζει όμορφα είναι το αρωματισμένο χαρτί υγείας. Αγοράστε ένα αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας και βάλτε λίγες σταγόνες μέσα στο σκληρό ρολό που έχει το χαρτί. Έτσι θα αναδύει συνέχεια μια ωραία μυρωδιά!

Φτιάξτε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και ξυδιού: Για να διώξετε τις δυσάρεστες μυρωδιές από ένα μπάνιο χωρίς παράθυρα, βάλτε σε ένα βάζο/δοχείο λευκό ξύδι και σόδα και τοποθετήστε το πάνω στο ράφι του μπάνιου ή στον νιπτήρα. Όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές θα απορροφηθούν.

Διαβάστε επίσης:

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook