Διατροφή και υγεία.

Ήρθε και η σειρά μου λοιπόν να σας καλωσορίσω, αλλά και να με καλοσωρίσετε στον κόσμο του www.zlifetimes.com 
Διαιτολόγος στο επάγγελμα με όνειρο να ζω και να ταξιδεύω σε άλλες χώρες και ηπείρους. Μαζί θα αναλύσουμε θέματα διατροφής και υγείας καθώς στις μέρες μας φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας η διατροφή, όχι μόνο για την εξωτερική εμφάνιση αλλά γιατί μια σωστή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών.Πάντα θα θέλουμε αλλαγές στη ζωή μας και καθώς περνάει ο καιρός θα ανακαλύπτουμε και κάποια νέα εκδοχή του εαυτού μας που θα μας κάνει να θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο μας.
Ζώντας λοιπόν, σε μια εποχή όπου η εμφάνιση παίζει καθοριστικό ρόλο, πολλές φορές παρατηρούμε πως για να είσαι αποδεκτός στην κοινωνία μας, η εμφάνιση δείχνει να είναι πιο σημαντική από το τι πραγματικά είναι κάποιος άνθρωπος.
Μερικά χρόνια πριν, ειχα βάλει αρκετά κιλά. Στην αρχή δεν το καταλάβαινα, όμως καθώς ο καιρός περνούσε, άρχισα να αντιλαμβάνομαι την αλλαγή στην εμφάνισή μου, αφού τα κακόβουλα σχόλια άρχισαν να με ενοχλούν και να με κάνουν να στεναχωριέμαι. Έτσι, αποφάσισα να κάνω έρευνα στο διαδίκτυο για διατροφικά προγράμματα, ακολουθώντας τα ευλαβικά γιατί ήταν η μόνη μου επιλογή αφού ένιωθα να ντρεπόμουν να αποταθώ σε κάποιο ειδικό. 
Ο καιρός περνούσε και με μεγάλη μου απογοήτευση αντιλήφθηκα πως δεν είχε βελτιωθεί το σώμα μου και ο λόγος ήταν οι δίαιτες που ακολουθούσα, οι οποίες δεν ήταν φτιαγμένες για μένα, αφού τις έβρισκα απλά από το διαδίκτυο, χωρίς τα προσωπικά μου στοιχεία ήταν σίγουρα λανθασμένες (πχ. βάρος, ύψος...). Αυτή λοιπόν ήταν και η αφορμή,  που αποφάσισα να ψάξω για κάποιον ειδικό και να κλείσω επιτέλους ραντεβού. Όταν πρωτοξεκίνησα δεν έβλεπα τη διαφορά που ήθελα και ένιωθα απογοητευμένη και πάλι, όμως δεν τα παράτησα. Οι μήνες περνούσαν και καθώς είχα τη στήριξη της οικογένειας μου αλλά και τη βοήθεια της διαιτολόγου που αποτάθηκα, αντιλήφθηκα πως το σώμα μου άρχισε να μου αρέσει. Μέσα σε 1,5 χρόνο είχε μειωθεί το βάρος μου κατά 20 κιλά!

Αυτή είναι η δική μου ιστορία και η αφορμή για τον επαγγελματικό μου προσανατολισμό. Πλέον αποτελεί πολύ σημαντικό μέρος στη ζωή μου και μέσω της δικής μου εμπειρίας προσπαθώ να βοηθώ, ανθρώπους που έχουν το ίδιο θέμα ή οποιοδήποτε άλλο θέμα που τους απασχολεί με την υγεία και το βάρος τους.Αγαπητοί μου αναγνώστες, το μόνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα από προσωπική εμπειρία, είναι πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν πραγματικά το θέλουμε και το πιστεύουμε! Τίποτα και κανείς να μην σας κάνει να χάνετε τις ελπίδες σας για οτιδήποτε επιθυμείτε, αρκεί να υπάρχει θέληση και να θυμάστε να αγαπάτε τον εαυτό σας!

Ανυπομονώ για την επόμενη μας συνάντηση στην οποία θα αναλύσουμε, "τη σημασία της υγιεινής διατροφής στη ζωή μας"...
Πόσο επηρεάζεται η υγεία μας λόγω της κακής διατροφής;
Ποιες σοβαρές ασθένειες μπορούν να προκληθούν από την κακή διατροφή και όχι μόνο από κληρονομικούς παράγοντες; Πως μπορεί λοιπόν η διατροφή να συμβάλει στην πρόληψη ασθενειών;

Όλες οι απαντήσεις στο επόμενο άρθρο!

Θα τα πούμε ξανά σύντομα!

Για θέματα που θα θέλατε να διαβάσετε στο www.zlifetimes.com στα επόμενα μου άρθρα ή όποιες απορίες έχετε, στείλτε μου email στο info@zlifetimes.com 

Για οποιοδήποτε θέμα θα θέλατε να συζητήσουμε προσωπικά, επικοινωνήσετε μαζί μου στο email: balanced.nutrihouse@outlook.com 


Κατερίνα Λοΐζου

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος (BSc)

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook.   

Διαβάστε επίσης: