Χρήσιμα κόλπα για να αστράφτει το σπίτι σας από καθαριότητα!

2020-08-24

Όσον αφορά το νοικοκυριό, οτιδήποτε μας κάνει τη διαδικασία ευκολότερη, είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Γι αυτό συγκεντρώσαμε κάποια χρήσιμα κόλπα που σίγουρα θα σας εκπλήξουν και θα σας ικανοποιήσουν με την αποτελεσματικότητα τους.1. Συσσώρευση αλάτων στον βραστήρα νερού.

Ρίξτε ίσα μέρη νερό και ξίδι στο εσωτερικό του βραστήρα. Βάλτε το να βράσει και κλείστε το. Αν χρειαστεί, επαναλάβετε τη διαδικασία ακόμα μία φορά και θα δείχνει σαν καινούριο. 

2. Λεκέδες στον καναπέ.

Αναμίξετε μια κουταλιά μαγειρική σόδα, 1/3 του φλιτζανιού ξίδι, λίγο ζεστό νερό (όχι βραστό) και σκόνη καθαρισμού. Τρίψτε αυτή τη πάστα πάνω στο λεκέ. Για να φρεσκάρετε το ύφασμα, χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα. Απλά πασπαλίστε λίγη πάνω σε στεγνό ύφασμα, αφήστε τη για μερικές ώρες και στη συνέχεια καθαρίστε με ηλεκτρική σκούπα. Θα έχετε καθαρό καναπέ χωρίς λεκέδες και μυρωδιές. 

3. Παλιά σφουγγαρίστρα.

Αν η παλιά σας σφουγγαρίστρα είναι για πέταμα, και δεν προλάβατε να αγοράσετε μια καινούρια, χρησιμοποιείστε παλιές βαμβακερές κάλτσες.

4. Ταψιά φούρνου.

Τρίψτε λίγο αλάτι στο ταψί και σκουπίστε με χαρτί κουζίνας. Τα καμμένα λίπη θα αποτελούν παρελθόν. 

5. Καθαρές βρύσες.

Για να παραμείνει για περισσότερο καιρό η λάμψη στις βρύσες, σκουπίστε τις με κερί ή μαγειρική σόδα. 

6. Καθαρός φούρνος.

Καθαρίστε τους λιπαρούς λεκέδες από το εσωτερικό του φούρνου με ένα πανί που θα έχετε βουτήξει σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια σκουπίστε τι. Θα μοιάζει σαν καινούριο! 

7. Καμένο τηγάνι.

Ρίξτε λίγο νερό στο τηγάνι, προσθέστε λίγο ξίδι και βάλτε το σε φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε από την εστία και ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα. Αφαιρέστε το νερό όταν γίνει η χημική αντίδραση. Αν παραμείνουν λεκέδες, τρίψτε λίγη μαγειρική σόδα. 

8. Ποτήρια που λάμπουν.

Κάντε τα ποτήρια σας να λάμπουν, πλένοντάς τα με μερικές σταγόνες ξίδι ή τρίψτε τα με λίγο αλάτι και αφήστε τα να στεγνώσουν χωρίς να τα σκουπίσετε. 

9. Απαλλαγείτε από λεκέδες από άλατα στο σίδερο.

Σε αντικολλητικό χαρτί ρίξτε μπόλικο αλάτι. Βάλτε το σίδερο να ζεσταθεί και πιέστε με το σίδερο το αλάτι για ένα λεπτό. 

10. Καθαρά σιφόνια.

Αναμίξετε μαγειρική σόδα και αλάτι σε ίσα μέρη και ρίξτε το στο σιφόνι. Ρίξτε λίγο ξίδι, περιμένετε για 15 λεπτά και ξεβγάλτε με καυτό νερό. 

11. Πεντακάθαρη μπανιέρα.

Αναμείξτε 2 κουταλιές ανθρακικό νάτριο με 2 κουταλιές μαγειρική σόδα. Τρίψτε με το μείγμα τη μπανιέρα, αφού την έχετε βρέξει. 10 λεπτά αργότερα, αναμείξτε 60 ml ξίδι με 60 ml χλωρίνη και ρίξτε το μείγμα πάνω από το προηγούμενο μείγμα. Αφήστε το δράσει για 1,5 ώρα και ξεβγάλτε καλά με νερό. Η μπανιέρα σας θα είναι πιο λευκή από ποτέ! 

12. Αφαιρέστε τη βρωμιά από τα σφουγγάρια.

Σε ένα μπολ με ζεστό νερό ρίξτε 2 κουταλιές αλάτι. Αφήστε το σφουγγάρι να μουλιάσει όλο το βράδυ. Δε θα πιστεύετε στα μάτια σας το επόμενο πρωί. 

13. Σπασμένο αυγό.

Αν σας έπεσε ένα αυγό, πασπαλίστε πάνω του αρκετή ποσότητα αλατιού και αφήστε το για 10' λεπτά. Στη συνέχεια, σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας. 

14. Νεροχύτης που λάμπει.

Αν τρίψετε κομμένο λεμόνι και αλάτι στον νεροχύτη σας, θα λάμπει σαν καινούριος και θα μοσχομυρίζει 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook    

Διαβάστε επίσης: