Χαλάρωση του δέρματος και πως αντιμετωπίζεται.

2017-11-16

Η χαλάρωση του δέρματος μας φίλες μου, οφείλεται στην αλλοίωση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης σε συνδυασμό με τη μυϊκή ατονία και προκαλείται από τη γήρανση της επιδερμίδας. Η γήρανση της επιδερμίδας χωρίζεται σε ενδογενή και εξωγενή:

Ενδογενής γήρανση θεωρείται η φυσιολογική φθορά που προκαλείται με το πέρασμα του χρόνου.

Εξωγενής γήρανση είναι κατά βάση η φωτογήρανση (που προκαλείται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο), όπως επίσης και η γήρανση που προέρχεται από την κακή διατροφή, τη μόλυνση της ατμόσφαιρας, το κάπνισμα, το αλκοόλ, διάφορες χημικές ουσίες και την κακή μεταχείριση της επιδερμίδας.


Πώς αντιμετωπίζεται :

  • Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Αν τα κύτταρά μας δεν τρέφονται σωστά, δεν μπορούν να συνθέσουν κολλαγόνο και ελαστίνη, στοιχεία που συμβάλλουν στην σφριγηλότητα της επιδερμίδας.
  • Για λείο και σφιχτό δέρμα, συμβάλλει και η άφθονη κατανάλωση νερού.
  • Τα συμπληρώματα διατροφής, όπως βιταμίνη Ε, μουρουνέλαιο, σύμπλεγμα βιταμινών Β και βιταμίνη C, είναι επίσης πολύ βοηθητικά.
  • Ένας ακόμη παράγοντας που βοηθάει το δέρμα μας να παραμείνει σφριγηλό είναι η σωστή μεταχείριση της επιδερμίδας μας, όπως το να απλώνουμε την υδατική και αντιηλιακή μας κρέμα με τη φορά των μυών του προσώπου. Η αντίθετη φορά, προκαλεί αλλοιώσεις και τραυματισμούς των μυών που στηρίζουν τον επιδερμικό ιστό.
  • Επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματικές είναι οι θεραπείες με καλλυντικά σκευάσματα που περιέχουν οξέα φρούτων ή ρετινοειδή για τη διέγερση του κολλαγόνου της επιδερμίδας (πάντα με την παρακολούθηση και τη συμβουλή του ειδικού θεραπευτή).
  • Τέλος οι καθημερινές ασκήσεις γυμναστικής προσώπου βοηθούν πολύ στην αιμάτωση του άρα και στη βελτίωση της εικόνας του