Άσκηση στο σπίτι με τα παιδιά!

Θυμάμαι μικρή ήμουν ένα πολύ δραστήριο παιδί. Δεν είχαμε όλα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που έχουν τώρα τα παιδιά, οπότε για να παίξουμε έπρεπε να ασχοληθούμε με κάποια σωματική δραστηριότητα. Οι γονείς μου μας επέτρεπαν να παρακολουθούμε πολύ περιορισμένα τηλεόραση. Σήμερα όμως είμαι τόσο ευγνώμων που οι γονείς μού είχαν βάλει αυτούς τους περιορισμούς, γιατί έχω να θυμάμαι υπέροχες στιγμές παιχνιδιού: με τα ποδήλατα στο πάρκο, τρέξιμο και αυτοσχέδια παιχνίδια, κολύμπι το καλοκαίρι στη θάλασσα, δεν θα ξεχάσω τα φανταστικά Sony Walkmans.. ατελείωτες ώρες τραγούδι και χορό. Τότε φυσικά δεν μου άρεσε και τόσο πολύ.

Πλέον, τα παιδιά ασχολούνται περισσότερο με τα ηλεκτρονικά. Θα πρέπει όμως να τους ενθαρρύνουμε να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες για να αποφύγουμε ανεπιθύμητα αποτελέσματα όπως π.χ. η παχυσαρκία.

Εγώ ως μαμά το βρίσκω πολύ διασκεδαστικό να ασκούμε μαζί με το γιο μου. Ασκούμαστε συνήθως πριν ξεκινήσει η ημέρα μας δηλ. γρήγορα το πρωί ή στο τέλος της... είναι μια πολύ καλή επιλογή για αποσυμφόρηση από το στρες της όλης μας μέρας.

Όλο αυτό, είναι μια καλή ευκαιρία να περάσουμε στο παιδί μας, τα οφέλη της άσκησης παίρνοντας παράδειγμα από τους ίδιους του τους γονείς, με τη συμμετοχή μας στην άσκηση μαζί τους αλλά και το προσωπικό μας ενδιαφέρων, για ένα υγιές σώμα και για υγιεινή διατροφή.

Και ... πραγματικά το απολαμβάνουμε!


1. Σανίδες

Βάλτε τις παλάμες σας στο πάτωμα, σηκώστε τις άκρες των ποδιών σας και κρατήστε την πλάτη σας ευθεία και την κοιλιά σας σφιχτή σε μια γραμμή. Κρατήστε τη θέση αυτή όσο μπορείτε. 30 δευτερόλεπτα είναι αρκετά, αν τα παιδιά σας μπορούν να κρατήσουν τόσο πολύ.

2. Squats

Βάλτε τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και καθίστε σ' ένα αόρατο κουτί. Βγάλτε τα χέρια σας εξω. Βεβαιωθείτε ότι τα γόνατά σας δεν εκτείνονται πέρα ​​από τα δάχτυλα των ποδιών σας.

3. Push Ups

Κρατήστε τη κοιλιά σας σφιχτή και την πλάτη σας ίσια. Μπορείτε να το κάνετε με ίσια ή λυγισμένα γόνατα.

4. Crunches

Ξαπλώστε με τα γόνατα λυγισμένα. Στρίψτε το στήθος σας προς τα γόνατά σας.

5. Lunges

Κάντε ένα βήμα πίσω. Λυγίστε το πίσω γόνατό σας και φέρτε το παράλληλο με το πάτωμα. Βεβαιωθείτε ότι το μπροστινό γόνατο σας δεν εκτείνεται πέρα ​​από τα δάχτυλα των ποδιών.

6. Side Leg Raises

Κρατήστε τα πόδια σας ίσια. Ανέβασε το πάνω πόδι και μετά κάτω.

7. Burpees

Βάλτε τα χέρια σας στο έδαφος. Κλωτσάτε τα πόδια σας πίσω σας. Στη συνέχεια, κάντε ένα push-up, φέρτε τα πόδια σας πίσω κάτω από σας, και άλμα κατ 'ευθείαν από το πάτωμα. Αυτό είναι ένα burpee.

8. Mountain Climbers

Ξεκινήστε σε μια θέση plank στη συνέχεια εναλλάξ φέρνοντας ένα γόνατο προς το στήθος σας και στη συνέχεια να το επεκτείνεται προς τα έξω.

9. Butterflies Kicks

Ξαπλώστε στην πλάτη σας. Κρατώντας τα κοιλιακά σας σφιχτή, σηκώνετε τα πόδια σας μόλις λίγο από το πάτωμα και κάντε μικρά ψαλιδάκια.

10. V-ups

Αυτό είναι σαν ένα sit-up, αλλά με τη μορφή ενός V.  Ξαπλώστε πίσω, επεκτείνετε τα χέρια σας πάνω από το κεφάλι σας στο πάτωμα, στη συνέχεια, σηκώστε τα πόδια σας και σηκώστε τον κορμό και τα χέρια σας μέχρι να κάνετε ένα V. Φταστε προς τα πόδια σας, και ξανά πίσω.


Tips:

  • Ξεκιναμε για άσκηση με μια προθέρμανση. Χαλαρό τρεξιματάκι, πλάγια βηματάκια, γόνατα ψηλά.
  • Αφήνουμε κάθε παιδί να επιλέξει τρεις από αυτές τις ασκήσεις. Θα κάνουμε 10 επαναλήψεις από κάθε μια άσκηση και θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε μια κυκλική (τρεις κύκλους αυτών των τριών ασκήσεων). Μερικές φορές τα κάνουμε όλα αυτά για 30 δευτερολεπτα το καθένα, με τον δικό μας ρυθμό, με ξεκούραση, ενδιάμεσα των ασκήσεων.


Ποτε δεν πιέζουμε τα παιδιά. Το πιο σημαντικό είναι να το διασκεδάζουν, έτσι θα θέλουν πάντα να συνεχίζουν. Και φυσικά, μην ξεχνατε τη μουσική. Κάνει πάντα την άσκηση πιο διασκεδαστική!

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 


Χριστίνα Θεμιστοκλέους

Elite Personal Trainer EHFA

Certified Functional Coach

Certified Pilates Coach

Email: challengeyoufitness@gmail.com


Διαβάστε επίσης: