Άσκηση στο Νερό: Ο δροσερός τρόπος για ν' ασκηθείτε το καλοκαίρι!

Στην επόμενη επίσκεψή σας στην παραλία ή την πισίνα, χρησιμοποιήστε το νερό προς όφελός σας. Δεν είναι μόνο μια μεγάλη ανακούφιση από τη ζέστη και χαλάρωση, αλλά είναι και ένα αποτελεσματικό εργαλείο άσκησης!

Η άσκηση στο νερό είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τρόπος εκγύμνασης, αφού δροσιζόμαστε σ'αυτό και παράλληλα γυμναζόμαστε! Αν η καλοκαιρινή ζέστη απομακρύνει τη διασκέδαση από το καθημερινό πρόγραμμα άσκησης σας, τότε η άσκηση στο νερό είναι σίγουρα ο ιδανικότερος τρόπος για να μην βγείτε εκτός προγράμματος.

Οι ασκήσεις νερού είναι μια εξαιρετική προπόνηση καθώς απομακρύνει την πίεση από τις αρθρώσεις και την πλάτη. Το νερό σας δίνει αντίσταση και υποστήριξη σε ολόκληρο το σώμα.

Βελτιώνει την κυκλοφορία και βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από την κυτταρίτιδα. Σε περίπτωση που αναρρώνετε από τραυματισμό, η άσκηση στο νερό μπορεί να σας βοηθήσει για πιο γρήγορη ανάρρωση. Επίσης βοηθά στη βελτίωση της ισορροπίας και του συντονισμού των μυών, αυξάνοντας το πλήρες εύρος κίνησης. 45 λεπτά είναι αρκετά για μια ικανοποιητική άσκηση.

Πιο κάτω, σας δίνω 8 ασκήσεις που θα μπορούσατε να κάνετε στο νερό (πισίνα ή θαλασσα) :1. Squat

Ξεκινήσετε με τους γοφούς σας πίσω και μετά λυγίστε τα γόνατά σας. Κρατήστε την πλάτη σας ευθεία, με ουδέτερη τη σπονδυλική σας στήλη, κάτω οι ώμοι, έξω το στήθος. Κοιτάτε ευθεία μπροστά. Καθώς κάθεστε κάτω, επικεντρωθείτε στη διατήρηση των γόνατων σας σε ευθυγράμμιση με τα πόδια σας και να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών σας.

2. Aqua Teaser

Βάλτε σε μια θέση "v" το σώμα σας, αλλά κρατήστε το κεφάλι σας πάνω από το νερό και βοηθάτε με τα χέρια σας. Φέρτε τα γόνατά σας στο στήθος σας και επαναλάβετε. Για περισσότερη βοήθεια χρησιμοποιήστε ένα "noodle"

3. Butt Kicks

Χρησιμοποιήστε τα πόδια σας για να κλωτσήσετε το πισινό σας.

4. Knee - Tuck

Κρατόντας ένα "noodle" πηδήξτε και κολλήστε τα γόνατά, ρουφήξτε τη κοιλιά σας και ανεβάστε τα στο στήθος.

5. Water Run

Σταθείτε στο ρηχό σημείο και τρέξτε στο νερό. Για να κάνετε την άσκηση πιο δύσκολη, δοκιμάστε την σε βαθύτερο νερό. Τα πόδια σας δεν θα αγγίξουν, άρα θα υπάρξει περισσότερη αντίσταση.

6. Water Plank

Σταθείτε στο νερό και κρατήστε ένα "noodle" με τα δύο χέρια. Κάντε το σώμα και τα χέρια σας ίσια. Ελάτε προς τα εμπρός και σπρώξτε το "noodle" κάτω από το νερό.

7. One leg Balance

Κρατώντας το "noodle" σε σχήμα U σταθείτε στο νερό και σηκώστε το αριστερό γόνατό σας. Κρατάτε τα χέρια σας δίπλα σας και ισορροπείστε με το αριστερό σας πόδι στο "noodle"' για ένα λεπτό. Επαναλάβετε με το δεξί γόνατο. Για μια επιπλέον πρόκληση, σηκώστε και τα δύο χέρια πάνω από το κεφάλι σας καθώς ισορροπείτε.

8. Fly Backs

Ξεκινήστε με το δεξί σας γόνατο λυγισμένο και το αριστερό σας πόδι εκτεταμένο ακριβώς πίσω σας. Φέρτε τα χέρια σας κατευθείαν μπροστά σας στο ύψος του στήθους. Ανοίξτε τους βραχίονες σας κατευθείαν προς τα πλάγια στο νερό και στη συνέχεια τους επιστρέφετε στην αρχική θέση για να ολοκληρώσετε μια επαναληψη. 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 

Χριστίνα Θεμιστοκλέους

Elite Personal Trainer EHFA

Certified Functional Coach

Certified Pilates Coach

Email: challengeyoufitness@gmail.com

Διαβάστε επίσης: