«Αντίο λίπος στην κοιλιά»

Πολλές από εμάς δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πραγματικά ικανοποιημένες με το σχήμα της κοιλιάς μας. Η καθημερινή μας ρουτίνα, το τρέξιμο και πολλές φορές η έλλειψη χρόνου, έχει ως αποτέλεσμα να τρώμε πολλά γεύματα γρήγορου, έτοιμου φαγητού, πέφτοντας έτσι στη παγίδα να παίρνουμε πολλές και ανούσιες θερμίδες. 

Αρκετές από εμάς αν και είμαστε πολύ προσεκτικές με τη διατροφή μας και ασκούμαστε τακτικά, είμαστε δυσαρεστημένες με την εμφάνιση της κοιλιάς μας μετά την εγκυμοσύνη.   

Η λύση είναι να βρούμε ένα τρόπο να απαλλαγούμε από το λίπος της κοιλιάς, μια για πάντα. Αλλά πως;

Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά, από το διαδίκτυο και τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, να μας υπόσχονται ότι, ένα χάπι απώλειας βάρους θα μας δώσει το σώμα των ονείρων μας... αλλά αυτές οι υποσχέσεις είναι πολύ καλές για να είναι αληθινές!

Η διαδικασία πλαστικής χειρουργικής, για τον περιορισμό της περιοχής της κοιλιάς γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλείς, ετσι σημαίνει ότι η καλή παλιομοδίτικη δίαιτα και η άσκηση... δεν είναι πλέον κατάλληλες;

Καλή διατροφή και τακτική άσκηση αν θέλετε πραγματικά να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά σας, φίλες μου! Ακόμα κι αν επιλέξετε την καλλυντική χειρουργική ή "πλαστικές" χειρουργικές επεμβάσεις για να απαλλαγείτε από το λίπος, θα μειωθεί μόνο αν βελτιώσετε τον τρόπο ζωής σας. 

Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο σας αποκαλύπτει γρήγορες και μοντέρνες δίαιτες που υπόσχονται να αφαιρέσουν το κοιλιακό λίπος σε σύντομο χρονικό διάστημα...

Ορισμένες από αυτές τις δίαιτες θα καταργήσουν πραγματικά τα περιττά κιλά, αλλά ενδέχεται να έχουν και άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες ή συνέπειες για την υγεία σας, ιδιαίτερα αν συνιστούν την αποκοπή μιας ολόκληρης ομάδας τροφίμων, όπως οι υδατάνθρακες. Μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή από κάποιο ειδικό διαιτολόγο που θα διατηρείται ολόχρονα, είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσουμε βάρος από την κοιλιά μας και από άλλα σημεία του σώματος μας. 

Η δίαιτα, δεν θα πετύχει το επιθυμητό όμως αποτέλεσμα χωρίς άσκηση! Αν έχουμε επιπλέον λίπος στην κοιλιά μας, θα χρειαστεί να κάνουμε αερόβιες ασκήσεις που στοχεύουν στην απώλεια βάρους αλλά και ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών της κοιλιάς. Θα σας συνιστούσα να αρχίζετε με ελαφριά αερόβια άσκηση, όπως γρήγορο περπάτημα, καθημερινά, και να προχωρήσετε σε πιο έντονη αερόβια άσκηση όπως τρέξιμο ή αερόβια προγράμματα. Εάν είστε υπέρβαρες ή δεν έχετε ασκηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ζητήστε την βοήθεια από κάποιον ειδικό, να σας καθοδηγήσει με το σωστό πρόγραμμα άσκησης και διατροφής.


Χριστίνα Θεμιστοκλέους

Elite Personal Trainer EHFA

Certified Functional Coach

Certified Pilates Coach

Email: challengeyoufitness@gmail.com

Διαβάστε επίσης: