Συμβουλές για τις πρώτες διακοπές με το παιδί!

2019-07-29

Οι πρώτες διακοπές με το παιδί σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο χαλαρωτικές όπως πριν όμως, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνετε οικογενειακώς ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα σας και να αλλάξετε οικογενειακώς παραστάσεις.

Ενώ η καθημερινότητα «επιβάλλει» τη συμπίεση χρόνου μεταξύ εργασίας, παιδική φροντίδας και οικιακών εργασιών, οι πρώτες διακοπές με το παιδί μπορούν άνετα να γίνουν διασκεδαστικές για όλα τα μέλη της οικογένειας, αρκεί να υπάρχει πρόγραμμα και καλή θέληση.

Μερικές συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν είναι οι πιο κάτω: Μην αλλάξετε το στυλ διακοπών σας.

Ο ερχομός του παιδιού απαιτεί εκ των πραγμάτων μια αναπροσαρμογή στη ζωή σας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσετε ό,τι σας άρεσε να κάνετε στις διακοπές σας προηγουμένως. Οι διακοπές στο βουνό, στη λίμνη, σε παραθαλάσσια θέρετρα ή οπουδήποτε αλλού επιθυμείτε μπορούν να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση. Αντί να «ανεχτείτε» ένα στυλ διακοπών που νομίζετε ότι είναι ταιριαστό για το παιδί, προσαρμόστε αυτό που σας αρέσει στα νέα δεδομένα για να περάσετε όλα τα μέλη της οικογένειας αξέχαστα.


Τα παιδιά είναι προσαρμόσιμα.

Θυμηθείτε ότι στην παιδική ηλικία, όλα φαίνονται νέα και ενδιαφέροντα, γι΄αυτό μη διστάσετε να εκθέσετε τα παιδιά σας σε νέες καταστάσεις και δεδομένα εκτός σπιτιού. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε, τόσο μεγαλύτερο το όφελος, καθώς τα παιδιά θα ανυπομονούν για τις... επόμενες περιπέτειες!


Κάντε την έρευνά σας.

Δεν χρειάζεται να αγχωθείτε και να οργανώσετε τις διακοπές σας μήνες πριν, αλλά καλό θα ήταν να διερευνήσετε τις επιλογές σας, ώστε να απαντηθούν πιθανά ερωτήματά σας εν καιρώ. Για παράδειγμα, ακόμη και μια νύχτα στο ξενοδοχείο θα μπορούσε να αποβεί... εφιαλτική, αν λείπει από το δωμάτιο το παιδικό κρεβάτι ή το ψυγείο.Οργάνωση.

Οργανωθείτε έχοντας κατά νου τη γενική αρχή: Όσα λιγότερα έχουμε μαζί μας στις διακοπές, τόσα λιγότερα θα μεταφέρουμε. Αυτό γίνεται αισθητό ιδιαιτέρως στα ταξίδια με τις αεροπορικές εταιρείες, όπου συν τοις άλλοις ακόμη και μια τσάντα χρεώνεται.


Κάντε λίστες.

Κάντε λίστα με τα πράγματα της τελευταίας στιγμής, τα οποία μπορεί να ξεχάσετε, όπως κάποια ειδικά σκευάσματα για τα παιδιά. Σας. Μην περιμένετε την τελευταία στιγμή, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως!


Παραμείνετε στη ρουτίνα σας... σε λογικό πλαίσιο.

Εάν κυνηγάτε το παιδί να πέφτει για ύπνο συγκεκριμένες ώρες, δεν χρειάζεται να το κάνετε και στις διακοπές. Ο ύπνος μια ώρα μετά, για παράδειγμα, θα κάνει τα παιδιά σας να απολαύσουν περισσότερο τις διακοπές τους, αλλά και εσάς να χαλαρώσετε.Έχετε τις σωστές προσδοκίες.

Τα παιδιά δεν σταματούν να είναι παιδιά, επειδή έχουν πάει διακοπές. Γι΄ αυτό προετοιμαστείτε για ορισμένες παραχωρήσεις και νέες καταστάσεις, προκειμένου οι διακοπές να είναι λιγότερο αγχωτικές και πιο διασκεδαστικές.


Επιχείρηση... γεύματα.

Επειδή το να τρώτε οικογενειακώς στα εστιατόρια πρωί, μεσημέρι, βράδυ δεν είναι οικονομικό, προετοιμαστείτε για γεύματα στο ξενοδοχείο (πχ. στο πρωινό) ή εφοδιαστείτε από το κοντινότερο σούπερ μάρκετ. Εξερευνήστε επίσης τα happyhours και τις οικογενειακές προσφορές στο μέρος που θα κάνετε τις διακοπές σας.


Αφήστε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν γεύματα που δεν τρώνε στο σπίτι.

Η καινοτομία είναι ισχυρό κίνητρο ακόμη και στο φαγητό! Αφήστε τα παιδιά σας να δοκιμάσουν, να επιλέξουν αυτό που επιθυμούν και θα σας εκπλήξουν! Οι μπουφέδες είναι μια καλή επιλογή, καθώς τα παιδιά έχουν περιέργεια και στο φαΐ.Είναι και οι δικές σας διακοπές!

Σίγουρα οι διακοπές με το παιδί επιτάσσουν μια νέα προσαρμογή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε παραχωρήσεις. Βρείτε λίγο χρόνο για να επισκεφτείτε το μουσείο τέχνης που θα θέλατε, ώστε να είστε και εσείς και το παιδί σας ευτυχισμένοι.


Συνεχίστε την προσπάθεια και στις επόμενες διακοπές! Το μόνο... μόνιμο σχετικά με τα παιδιά είναι ότι όλα είναι ρευστά! Μη φοβάστε να είστε λοιπόν πιο τολμηροί, όσο μεγαλώνουν.


Πηγή: 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook  

Διαβάστε επίσης: