4 χειμερινά λάθοι που καταστρεφουν το δερμα μας.

2018-11-05

Το δέρμας μας, ειδικά όταν αρχίζει να κρυώνει ο καιρός γίνεται ακόμη πιο ευαίσθητο και ξηρό. Η ανάγκη για άμεση περιποίηση και ενυδάτωση είναι δεδομένη για να συνεχίσουμε να έχουμε υγιές και λαμπερό δέρμα. Πολλές φορές με το βεβαρημένο καθημερινό μας πρόγραμμα, αφήνουμε πίσω ότι έχει να κάνει μ'εμάς. Παρακάτω θα δούμε, ποια είναι εκείνα τα λάθη που δεν πρέπει να κάνουμε και συμβουλές για μια σωστή περιποίηση του δέρματος μας.


Το ντους σου διαρκεί για πάντα: Μπορεί να μην υπάρχουν πολλά πράγματα που να είναι τόσο σούπερ όσο ένα ζεστό μπανάκι που κρατάει για πολύ ώρα, αλλά να είσαι σίγουρη πως για το δέρμα σου αυτό δεν είναι ο,τι καλύτερο. Το καυτό νερό απομακρύνει από την επιδερμίδα μας τα φυσικά της έλαια ειδικά από την επιφάνεια του δέρματός μας. Έτσι το καλύτερο είναι να κάνεις μπάνιο με χλιαρό νερό ενώ να περιοριστείς στο πιο καυτό μόνο για 5 με δέκα λεπτά. Το μυστικό είναι μόλις βγεις από το μπάνιο σου να απλώσεις ένα λαδάκι σώματος που θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σου.


Αγνοείς τα χείλη σου: Φυσικά και το δέρμα σου είναι στο επίκεντρο αλλά και τα χείλη σου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και έχουν ανάγκη από φροντίδα και περιποίηση. Ειδικά τώρα με το κρύο δεν μπορείς να αγνοήσεις τα χείλη σου που σκάνε και έχουν αρχίσει να ξεφλουδίζουν. Για να παραμείνουν απαλά δεν έχεις παρά να τα φροντίζεις είτε με λίγη βαζελίνη που θα λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας ή με διάφορα προϊόντα περιποίησης που θα βρείς στο εμπόριο.


Προσοχή στα προϊόντα scrub: Φυσικά και το να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα με τα κατάλληλα προϊόντα είναι κάτι που θα κάνει αμέσως την επιδερμίδα σου να λάμψει. Όμως, αν η όλη διαδικασία δεν γίνει με τα κατάλληλα προϊόντα τότε δεν αποκλείεται να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Μην χρησιμοποιείς προϊόντα που είναι σκληρά για το δέρμα σου έτσι ώστε να αποφύγεις τους ερεθισμούς και τις κοκκινίλες!


Προσοχή στην πολύ ζέστη: Αν μέσα στο σπίτι σου έχεις μονίμως πολύ ζέστη τότε δεν αποκλείεται να δεις και την επιδερμίδα σου να είναι πιο ξηρή, οπότε καλό είναι να μην το παρακάνεις γενικά.


Είσαι τρελή με την καθαριότητα: Το να πλένεις διαρκώς τα χέρια σου είναι σίγουρα κάτι καλό για την υγιεινή σου αλλά δεν είναι και τόσο καλό για το δέρμα των χεριών σου που έτσι κι αλλιώς έρχεται σε επαφή με αρκετά νερά. Ειδικά μετά το πλύσιμο των χεριών σου με ζεστό νερό και σαπούνι που ξηραίνει την επιδερμίδα, καλό είναι να απλώσεις την ενυδατική σου κρέμα ή να χρησιμοποιήσεις ένα σαπούνι με αλόη βέρα και γλυκερίνη.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook 

Διαβάστε επίσης: