3 σημεία που μαρτυρούν την ηλικία σου και πώς να τα φροντίσεις.

2017-12-03

"Καθώς μεγαλώνουμε το σώμα μας αλλάζει! "H ομορφιά της γυναίκας, μόνο μεγαλώνει με τα χρόνια"-Audrey Hepburn


Ποια είναι εκείνα τα σημεία που μαρτυρούν την ηλικία σου και πως να τα φροντίσεις;

Τα μαλλιά σου: Τα μαλλιά όσο και αν τα βάφεις ή τους αλλάζεις χρώμα, δεν παύουν να γίνονται πιο λεπτά και φυσικά πιο γκρίζα καθώς μεγαλώνεις, αλλά γίνονται και πιο ξηρά και θαμπά. Φρόντισε να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου και στέγνωσε τα μαλλιά όταν είναι νωπά. Θα τα φορμάρεις πιο εύκολα και πιο γρήγορα, προστατεύοντάς τα από τη θερμότητα του σεσουάρ.

Θρέψε τις ρίζες! Φροντισέ τα από τη ρίζα, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τα ακροδάχτυλα, που τονώνει την κυκλοφορία του αίματος. Αν απλώσεις και ειδικές αμπούλες ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου, ακόμη καλύτερα.
Βρες τη βούρτσα σου! Καλύτερες βούρτσες θεωρούνται αυτές από φυσική τρίχα αγριογούρουνου (ιδιαίτερα για τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά). Αν έχεις μακριά μαλλιά και επιθυμείς να τους δώσεις όγκο, βρες μια στρογγυλή και με μεγάλη διάμετρο, όσο πιο μακριά τα μαλλιά τόσο μεγαλύτερη η διάμετρος.


Ο λαιμός σου: Το δέρμα στο λαιμό είναι πιο λεπτό και ξηρό απ' ό,τι στο υπόλοιπο σώμα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Έχει μικρότερη ποσότητα υποδόριου λίπους με αποτέλεσμα η χαλάρωση να εμφανίζεται πιο εύκολα καθώς μεγαλώνουμε και αυτό σημαίνει στην ουσία πως ο λαιμός μας δείχνει πως «μεγαλώνει» πριν από κάθε άλλο σημείο του κορμιού μας μιας και το δέρμα της περιοχής είναι πιο λεπτό από το δέρμα του προσώπου και για τον λόγο αυτό δεν μένει παρά να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Το να χρησιμοποιείς τα ίδια προϊόντα στην περιοχή του λαιμού είναι κάτι που μπορείς να κάνεις, αρκεί να το κάνεις πριν αλλάξει τελείως όψη ο λαιμός σου.


To πρόσωπο σου: Τα σημάδια στο πρόσωπο σου μαρτυρούν πολλά για την ηλικία σου χωρίς αμφιβολία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορείς να «φωτίσεις» τα πιο «σκοτεινά» σημεία του προσώπου σου ανοίγοντας έτσι τον τόνο του δέρματος σου, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα να δείχνεις και νεότερη. Επίσης μην ξεχνάς και τον ρόλο της διατροφής στην εικόνα του προσώπο σου αφού, μια διατροφή ισορροπημένη θα κάνει καλό εκτός από την υγεία σου και στο δέρμα σου χωρίς όμως υπερβολές. Σύμφωνα με μελέτες ακόμη και η απώλεια βάρους 4 κιλών μπορεί να κάνει μια γυναίκα να δείχνει μεγαλύτερη κατά 4 ολόκληρα χρόνια!