LoveΠολλά έχουν ειπωθεί αλλά λίγα έχουν γραφτεί! Ο ρόλος του πατέρα στην οικογένεια είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τις έρευνες τα τελευταία χρόνια καθώς η συμμετοχή του στην ανατροφή των παιδιών έχει αλλάξει αρκετά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον δεν αποτελεί μόνο έναν θεατή αλλά συμπρωταγωνιστή, που συμβάλει στην ανάπτυξη του παιδιού....

Θεωρητικά τα παιδιά μπορούν να μάθουν να ελέγχουν τις ανάγκες τους λίγο μετά τους 18 μήνες, όταν δηλαδή είναι ώριμα σωματικά και ψυχικά γι' αυτήν την αλλαγή. Η μεγάλη πλειοψηφία των παιδιών όμως «πετάει» την πάνα μεταξύ των 2,5 και των 3 χρόνων.

Η αυτοεκτίμηση είναι η αίσθηση που έχει κανείς για την προσωπική του αξία, το πόσο σημαντικός νιώθει ανεξαρτήτως των επιτευγμάτων του. Επηρεάζει τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά, τις σχέσεις μας, τους ανθρώπους που προσελκύουμε στη ζωή μας. Πάνω στη βάση υψηλής αυτοεκτίμησης, μπορεί να οικοδομηθεί υψηλή και γνήσια αυτοπεποίθηση.

Θα ήθελα να βγω στο μπαλκόνι για να χειροκροτήσω τα παιδιά. Θα ήθελα να το κάνουν όλοι, αυτοί που έχουν και αυτοί που δεν έχουν παιδιά. Εμείς λάβαμε εξηγήσεις, «κρεμόμαστε» από τα χείλη των ειδικών, ψάχνουμε πληροφορίες, προσπαθούμε να κάνουμε προβλέψεις.

Η Πρωτομαγιά πλησιάζει και θα φτιάξουμε το μαγιάτικο μας στεφάνι μαζί με τα παιδιά! Πιο κάτω θα δούμε κάποιες πολύ ωραίες ιδέες, βήμα βήμα για να φτιάξουμε τις δημιουργίες μας εύκολα και διασκεδαστικά.

Η σημασία του πρωινού γεύματος, ειδικότερα για τα παιδιά και τους εφήβους, είναι πλέον γνωστή και ευρέως αποδεκτή, καθώς σχετίζεται με ένα υγιές σωματικό βάρος, βελτιωμένη νοητική εγρήγορση, αλλά και φυσική απόδοση. Τα δημητριακά πρωινού, αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλής επιλογές των παιδιών για το πρώτο γεύμα της ημέρας.

Αν αισθάνεστε ότι τα πάντα περνούν από τα χέρια σας, μάλλον ήρθε ο καιρός να αλλάξουν τα πράγματα. Η διανομή των υποχρεώσεων του νοικοκυριού ακόμη και στα μικρότερα μέλη της οικογένειας όχι μόνο προστατεύει τους γονείς (κυρίως τη μαμά... εδώ που τα λέμε από την υπερκόπωση), αλλά επιπλέον συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών, βοηθώντας τα να...

Η Ιταλίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Manuela Molina ετοίμασε και διαθέτει δωρεάν online ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο στόχο έχει να μιλήσει στα πολύ μικρά παιδιά (ηλικίας έως 7 ετών) για τον κορωνοϊό με λόγια απλά και ευχάριστα, προκειμένου να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους αυτές τις μέρες χωρίς να αγχωθούν.

Με την πρώτη ηλιόλουστη μέρα, όλοι βγαίνουμε στα πάρκα και τις πλατείες να χαρούμε την άνοιξη και να λιαστούμε. Έχουμε όμως πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να εκθέσουμε το δέρμα μας στον ήλιο;