LoveΤο Πάσχα είναι προ των πυλών... 'Ένα διαφορετικό Πάσχα, όμως για να βλέπουμε λίγο θετικά την όλη πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, οι οικογενειακές στιγμές που ζούμε, με τα παιδιά μας είναι μοναδικές. Διάφορες εναλλακτικές ιδέες απασχόλησης των παιδιών αναζητήσαμε όλοι αυτό το διάστημα, έτσι μια ακόμα ιδέα απασχόλησης έχουμε σήμερα... όμορφες...

Η Ιταλίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Manuela Molina ετοίμασε και διαθέτει δωρεάν online ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο στόχο έχει να μιλήσει στα πολύ μικρά παιδιά (ηλικίας έως 7 ετών) για τον κορωνοϊό με λόγια απλά και ευχάριστα, προκειμένου να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω τους αυτές τις μέρες χωρίς να αγχωθούν.

Με την πρώτη ηλιόλουστη μέρα, όλοι βγαίνουμε στα πάρκα και τις πλατείες να χαρούμε την άνοιξη και να λιαστούμε. Έχουμε όμως πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να εκθέσουμε το δέρμα μας στον ήλιο;

Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, συνηθίζεται να φοριέται στον καρπό του χεριού ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, που συμβολίζει την αγνότητα και τα χαρά, τον «Μάρτη» ή «Μαρτιά». Σε κάποιες παραδόσεις αναφέρεται και μία χρυσή κλωστή ώστε να συμβολίζεται και η αφθονία.

Η αϋπνία είναι μια διαταραχή ύπνου, κατά την οποία τα παιδιά δυσκολεύονται να κοιμηθούν ή μένουν άγρυπνα έως αργά τη νύχτα ενώ, σε σπανιότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα εντοπίζεται στην πολύ πρωινή αφύπνιση.

Τα παιδιά μπορούν να γίνουν, άθελά τους, πολύ σκληρά. Αυτό προσπάθησε να εξηγήσει στην τάξη της η Rosie Dutton, δασκάλα από το Birmingham της (πρωταγωνίστριας των ημερών-2016) Βρετανίας φτιάχνοντας για χάρη των μαθητών της μια «αλληγορία» με μήλα. Η εμπνευσμένη ιδέα της Αγγλίδας παιδαγωγού, «ανέβηκε» στην σελίδα της στο Facebook, ονόματι Relax Kids...

Όταν το παιδί περνά ένα κρυολόγημα, μια γρίπη ή μια άλλη αρρώστια, αναστατώνετε και μαζί μ'αυτό και εμείς. Γι'αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι, να αντιμετωπίσουμε την κούραση και την γκρίνια του παιδιού με υπομονή και καθαρό μυαλό, για γρήγορες εναλλακτικές λύσεις που θα βοηθήσουν το παιδί να αλλάξει, διάθεση και συμπεριφορά.

Πιθανότατα έχεις ακούσει ήδη ότι τα χοντρά ή πολύ ογκώδη μπουφάν μπορεί να κάνουν τα καθίσματα αυτοκινήτων μη ασφαλή, γιατί αν υπάρχει υπερβολικά μεγάλος όγκος, δεν μπορείς να δέσεις τους ιμάντες ασφαλείας του καθίσματος αρκετά σφιχτά.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν φαρυγγαλγία (πονόλαιμο) με δυσκολία στην κατάποση και διόγκωση των τραχηλικών λεμφαδένων. Η φαρυγγαλγία συνήθως οφείλεται σε φλεγμονή (δηλ. οίδημα και ερυθρότητα) του φάρυγγα, των αμυγδαλών και του ρινοφάρυγγα.

Όταν θυμώνεις στα παιδιά σου για την κακή συμπεριφορά τους, ο ευκολότερος τρόπος για να τους «μάθεις το σωστό» είναι να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε τιμωρία - όπως να τα στείλεις στο δωμάτιό τους, να τους πάρεις τα αγαπημένα παιχνίδια τους... Παρόλο που μπορεί να σου φανεί ότι έχεις πετύχει τους στόχους σου και η κακή τους συμπεριφορά βελτιώθηκε, οι...